Cutremurul papei emerit: un cutremur minor loveşte reşedinţa fostului papă

Fostul Papa Benedict al XVI-lea face cu mâna pelerinilor, pentru ultima dată ca şef al Bisericii Catolice, de la fereastra Castelului Gandolfo, unde şi-a început retragerea sa la 28 februarie 2013, în Roma, Italia. (Christopher Furlong / Getty Images)
Jack Phillips
05.03.2013

Un cutremur minor a lovit Roma şi zonele din apropiere, inclusiv reşedinţa de vară a papei emerit, Castel Gandolfo, în conformitate cu rapoartele de duminică.

"Nu-mi vine să cred: cutremur în Castel Gandolfo la 3 zile după sosirea papei", a scris John Hooper, un corespondent pentru The Economist şi editor pentru The Guardian pe Europa de sud, pe Twitter.

Cutremurul a avut o magnitudine de 2,5 şi a fost simţit în Castel Gandolfo, Roma, Marino şi Ciapino, dar nu au existat rapoarte privind daune, a raportat AFP.

A fost publicată şi o fotografie cu un fulger ce a lovit Bazilica Sf. Petru din Vatican pe 11 februarie, la câteva ore după ce Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia, în conformitate cu Huffington Post.

Castel Gandolfo este renumit pentru că este refugiul pe timp de vară al papei. Benedict va sta la Castel Gandolfo în timpul conclavului de cardinali care vor decide cine este noul papă.

Luni, mai mult de 100 de cardinali din toată lumea au început să vină la Vatican în scopul stabilirii zilei pentru alegerea următorului papă, a raportat The New York Times.

Cei mai mulţi dintre cardinali au rămas tăcuţi în drumul lor spre prima întâlnire. Ei au jurat pe Biblie să "păstreze secret ce se discută în timpul reuniunilor, pedeapsa pentru divulgare fiind excomunicarea", potrivit Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor