Cutremur de magnitudine 7,3 loveşte la graniţa dintre Irak şi Iran. Peste 300 de morţi

Oamenii caută supravieţuitori după un cutremur puternic care a lovit la graniţa dintre Irak şi Iran. În imagine, localitatea Sarpol-e Zahab în provincia iraniană Kermanshah, după cutremurul din 12 noiembrie 2017.
Oamenii caută supravieţuitori după un cutremur puternic care a lovit la graniţa dintre Irak şi Iran. În imagine, localitatea Sarpol-e Zahab în provincia iraniană Kermanshah, după cutremurul din 12 noiembrie 2017. (Pouria Pakizeh/AFP/Getty Images)

Cel puţin 320 persoane au fost ucise şi 2.500 au fost rănite după ce un cutremur puternic de magnitudine 7,3 a zguduit duminică seară regiunea nordică de frontieră dintre Irak şi Iran. Cifrele raportate includ victime din ambele ţări.

Cutremurul a generat panică, cetăţenii regiunii ieşind din locuinţe pe străzi.

Au fost raportate daune în cel puţin 8 sate din Iran, iar echipele de salvare au precizat că, din cauza alunecărilor de teren, întâmpină dificultăţi în a ajunge în cele mai loafectate zone.

Cutremurul a lovit în regiunea montană a provinciei irakiene Sulaimaniyah, în apropiere frontierei cu Iranul, la o adâncime de 32 km. În această regiune se produc deseori cutremure, dar rareori de o magnitudine atât de mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură