Cutremur de 7,3 grade Richter loveşte Fukushima, Japonia. Fukishima opreste temporar pompele de apă uzată

(Captură Imagine)

UPDATE 7:30 pm ora Romăniei:

Autoritatea de Reglementare Nucleară a Japoniei transmite că pompele de apă de la rezervoarele de apa uzată ale centralei nucleare Fukushima Daiichi au fost oprite după cutremur.

ARNJ a transmis că pompele au fost deconectate pentru bazinele uzate de la reactoarele numărul unu şi trei. Pompele pentru reactorul numărul trei au fost repornite la ora locală 12:22. Autoritatea de reglementare a spus că este „suficient timp” pentru a reporni pompele de la reactorul numărul unu. De asemenea, a spus că alarmele de incendiu au fost declanşate la turbina numărul cinci a centralei, deşi detaliile sunt puţine.

Kyodo News transmite că nivelurile de radiaţii din fabrică sunt normale. Fukishima a intrat proces de topire acum unsprezece ani, după un puternic cutremur în data de 03.03.2011. Centrala a fost oprită de atunci.

***

Kyodo News spune că un trenul rapid în care se aflau o sută de pasageri a deraiat. Nu sunt disponibile alte detalii.

Bloomberg raportează că nimeni nu este rănit printre persoanele aflate la bord.

***

Rapoartele arată că un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit Fukushima, Japonia, şi o avertizare despre posibilitatea unui tsunami a fost emisă, potrivit NHK World-Japan.

Cutremurul puternic a fost resimţit în toată ţara, zguduind clădirile din Tokyo şi declanşând întreruperi de curent.

Rapoartele indică faptul că valuri de până la un metru ar putea lovi coasta de nord a Japoniei.

Reuters a transmis că seismul a fost resimţit în toată ţara, postând o hartă care arată unele zone din ţară înregistrate cu magnitudinea 6.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură