Cutremur de 7,3 grade Richter loveşte Fukushima, Japonia. Fukishima opreste temporar pompele de apă uzată

(Captură Imagine)

UPDATE 7:30 pm ora Romăniei:

Autoritatea de Reglementare Nucleară a Japoniei transmite că pompele de apă de la rezervoarele de apa uzată ale centralei nucleare Fukushima Daiichi au fost oprite după cutremur.

ARNJ a transmis că pompele au fost deconectate pentru bazinele uzate de la reactoarele numărul unu şi trei. Pompele pentru reactorul numărul trei au fost repornite la ora locală 12:22. Autoritatea de reglementare a spus că este „suficient timp” pentru a reporni pompele de la reactorul numărul unu. De asemenea, a spus că alarmele de incendiu au fost declanşate la turbina numărul cinci a centralei, deşi detaliile sunt puţine.

Kyodo News transmite că nivelurile de radiaţii din fabrică sunt normale. Fukishima a intrat proces de topire acum unsprezece ani, după un puternic cutremur în data de 03.03.2011. Centrala a fost oprită de atunci.

***

Kyodo News spune că un trenul rapid în care se aflau o sută de pasageri a deraiat. Nu sunt disponibile alte detalii.

Bloomberg raportează că nimeni nu este rănit printre persoanele aflate la bord.

***

Rapoartele arată că un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit Fukushima, Japonia, şi o avertizare despre posibilitatea unui tsunami a fost emisă, potrivit NHK World-Japan.

Cutremurul puternic a fost resimţit în toată ţara, zguduind clădirile din Tokyo şi declanşând întreruperi de curent.

Rapoartele indică faptul că valuri de până la un metru ar putea lovi coasta de nord a Japoniei.

Reuters a transmis că seismul a fost resimţit în toată ţara, postând o hartă care arată unele zone din ţară înregistrate cu magnitudinea 6.