Curtea de Conturi din Moldova şi din Rusia vor verifica banii destinaţi distrugerii muniţiilor din Transnistria

Reprezentanţii Curţii de Conturi din Moldova şi a celei din Rusia vor verifica cum sunt cheltuiţi banii publici destinaţi distrugerii muniţiilor din Transnistria. Potrivit Publika.TV, auditorii au ajuns la această înţelegere, astăzi, 21 mai, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o la Chişinău. Auditul cu privire la utilizarea banilor pentru păstrarea muniţiilor din Transnistria va fi efectuat de Curtea de Conturi din Rusia şi cea din Transnistria. Potrivit preşedintelui instituţiei de la Moscova, Serghei Stepaşin, Rusia are pe întreg teritoriul Moldovei mai mult armament rămas încă de pe timpul Uniunii Sovietice.
Ana Chitoroagă
21.05.2012

Reprezentanţii Curţii de Conturi din Moldova şi a celei din Rusia vor verifica cum sunt cheltuiţi banii publici destinaţi distrugerii muniţiilor din Transnistria. Potrivit Publika.TV, auditorii au ajuns la această înţelegere, astăzi, 21 mai, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o la Chişinău.

Auditul cu privire la utilizarea banilor pentru păstrarea muniţiilor din Transnistria va fi efectuat de Curtea de Conturi din Rusia şi cea din Transnistria. Potrivit preşedintelui instituţiei de la Moscova, Serghei Stepaşin, Rusia are pe întreg teritoriul Moldovei mai mult armament rămas încă de pe timpul Uniunii Sovietice.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii celor două Curţi de Conturi au decis că în curând vor efectua un audit şi în contractele Gazprom pentru a verifica cheltuielile efectuate în cadrul programului de cooperare economică în Moldova şi Rusia.

Amintim că Plenul Curţii de Conturi a Republicii Moldova şi Colegiul Curţii de Conturi a Federaţiei Ruse s-au întrunit luni, 21 mai, într-o şedinţă comună, la Chişinău, având ca scop aprobarea rezultatelor auditului reciproc asupra utilizării mijloacelor publice alocate pentru realizarea în anii 2009 - 2011 a Programului de cooperare economică între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, inclusiv asupra livrării de produse alimentare din Republica Moldova în Federaţia Rusă.

Delegaţia Colegiului Curţii de Conturi a Federaţiei Ruse este condusă de Serghei Stepaşin, preşedintele Curţii de Conturi a Federaţiei Ruse, însoţit de trei auditori generali şi echipa de audit a organului suprem de control financiar al Rusiei.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată la eveniment de Serafim Urechean, preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova, precum şi de membrii Curţii de Conturi şi echipa de audit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor