Curtea de Apel: Blejnar a cerut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a cerut magistraţilor de la Curtea de Apel să-i ridice interdicţia de a părăsi ţara.
Cristina Boiangiu
23.07.2012

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a cerut magistraţilor de la Curtea de Apel să-i ridice interdicţia de a părăsi ţara. El a motivat că nu reprezintă un pericol şi, datorită acestui fapt, trebuie să i se permită să circule liber.

Blejnar este urmărit penal pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional, în dosarul în care mai este cercetat şi fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta.

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a ajutat un grup care se ocupa de evaziune fiscală, sprijinul său fiind acordat infractorilor timp de peste un an, în perioada mai 2011-iulie 2012, conform DNA.

Grupul infracţional cercetat de DNA a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare, prejudiciul fiind estimat la 15 milioane de euro. În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală în cazul fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

În actul de începere a urmăririi penale se arată că există indicii că în perioada mai 2011 - iulie 2012, "învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare".

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Blejnar acuzaţiile şi i-au interzis să părăsească ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor