Cumpănaşu, retorică stil Dragnea în campania electorală

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Screenshot Youtube)

Alexandru Cumpănaşu, personaj care şi-a anunţat candidatura la preşedinţie folosind drama Alexandrei - victimă a ucigaşului de la Caracal - a intrat practic în campanie pentru strângerea de semnături, retorica fiind izbitor de asemănătoare cu cea folosită de Dragnea înainte de a ajunge în spatele gratiilor.

Astfel, Cumpănaşu a vorbit despre lichele plătite care-l denigrează, a acuzat amestecul străinătăţii în treburile interne ale României inclusiv prin punerea în fruntea ţării a unor persoane care să le slujească interesele şi care să îi transforme pe români în „sclavi” ai Occidentului, relatează Aktual24.ro

„Am vârsta, maturitatea şi experienţa pentru a conduce o ţară care are nevoie de un om care să aibă forţă. Nu uitaţi că Franţa şi Germania au candidat în România. Şi SUA au candidat. Oare România are candidat? Eu îmi doresc să fiu acel candidat. Îmi doresc o relaţie foarte bună cu SUA şi UE, dar nu de sclavi”, a declarat Cumpănaşu, sâmbătă seara, într-o înregistrare live pe Facebook.

Reamitim că Alexandru Cumpănaşu, devenit un critic acerb al instituţiilor publice, este unul dintre beneficiarii de fonduri publice de la Ministerul de Interne sau de la Ministerul Culturii, arată G4Media. De asemenea, Cumpănaşu a fost unul dintre cei care au sprijinit public guvernele PSD din ultimii trei ani. El s-a întâlnit cu guvernul Grindeanu la doar câteva zile după marile proteste provocate de OUG 13, dar şi cu premierul Dăncilă.

Cumpănaşu s-a remarcat şi prin interviul luat ambasadorului rus în România la emisiunea sa de pe Realitatea TV, mai subliniază G4Media.ro.

De asemenea, publicaţia Podul.ro arată că Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, condusă de Alexandru Cumpănaşu, a primit în 2009 de la Ministerul de Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional de Integritate”. În 2016, Curtea de Conturi a descoperit că Ministerul de Interne, sub conducerea lui Gabriel Oprea, a plătit din bani publici prezenţa ONG-ului condus de Alexandru Cumpănaşu în sediul instituţiei. Mai precis, este vorba despre un imobil dat în folosinţă gratuită Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreţinere, deşi contractul încheiat cu organizaţia neguvernamentală nu prevede acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne