Cum a reuşit o mamă grav bolnavă de cancer să înfrunte moartea pentru a dărui vieţii încă un fiu

Foto: (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Arsh Sarao şi Anna Mason
26.07.2024

Jessica Hanna nu mai este. Ea a fost o susţinătoare curajoasă a vieţii care a refuzat să-şi întrerupă sarcina după ce a fost diagnosticată cu cancer în stadiu avansat acum trei ani. În loc să renunţe, a înfruntat fără frică boala şi tratamentele pentru a aduce pe lume un fiu sănătos şi fericit.

S-a stins din viaţă pe 6 aprilie, la vârsta de 41 de ani, lăsându-şi în urmă soţul credincios, Lamar Hanna, şi patru copii iubiţi.

Doamna Hanna cu Thomas, pe care a refuzat să îl elimine în timpul tratamentului împotriva cancerului. Regretata mamă îl numea "un miracol şi un dar de la Dumnezeu". (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Doamna Hanna cu Thomas, pe care a refuzat să îl elimine în timpul tratamentului împotriva cancerului. Regretata mamă îl numea "un miracol şi un dar de la Dumnezeu". (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)

Doamna Hanna cu soţul ei. Îl numea întotdeauna "stânca ei supremă" şi ghidul ei. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Doamna Hanna cu soţul ei. Îl numea întotdeauna "stânca ei supremă" şi ghidul ei. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)

Vorbind cu The Epoch Times, Lamar Hanna a împărtăşit că au încercat din răsputeri să rămână hotărâţi în credinţa lor în timpul luptei soţiei sale cu cancerul.

"Atât Jessica, cât şi eu am fost încrezători că indiferent ce s-ar întâmpla, este bine în cele din urmă", a spus el. "Din perspectivă pământească, multe lucruri se întâmplă în această viaţă şi, fireşte, nu au sens pentru noi. Totuşi, dintr-o perspectivă eternă, voinţa divină este perfectă - iar noi trebuie să ne încredem întotdeauna în voinţa Sa.

"Este greu să facem acest lucru pe cont propriu, aşa că trebuie să cerem harul de a accepta voinţa Sa, indiferent cât de dificilă poate părea."

"Întreruperea de sarcină este o altă traumă şi nu se vindecă"

Lupta Jessicăi cu cancerul datează din 2020, când a fost diagnosticată la doar câteva săptămâni după ce a descoperit că era însărcinată cu al patrulea copil, Thomas. Testele au confirmat o tumoare canceroasă de 13 centimetri la sân, care necesita intervenţie chirurgicală, astfel încât cuplul - ambii farmacişti - au plect de acasă din Canada la Michigan, pentru operaţie.

Mama, catolică devotată, s-a confruntat cu presiuni din partea medicilor să întrerupă sarcina, însă a refuzat cu fermitate.

"La fiecare consultaţie îmi spuneam mereu: «Nu am de gând să le dau opţiunea de a-mi ucide copilul»", a declarat regretata mamă pentru The Epoch Times într-un interviu anterior. "Nu există excepţii, viaţa începe la concepţie. Nu rezolvi o traumă adăugând a doua traumă. Întreruperea de sarcină este o altă traumă, nu este vindecare".

Tumoarea a fost îndepărtată cu succes în ianuarie 2021 dar rapoartele sale patologice au arătat că neoplasmul se răspândise, afectând 43 de ganglioni limfatici - diagnosticul era probabil în fază terminală. Jessica a optat pentru chimioterapie şi, după patru şedinţe, a dat naştere unui copil sănătos; Thomas s-a născut pe 30 mai 2021.

Doamna Hanna cu bebeluşul Thomas. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Doamna Hanna cu bebeluşul Thomas. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)

Din fericire, analizele postnatale au arătat că boala Jssicăi a dispărut, iar mama iubitoare s-a bucurat de câteva luni de linişte, fără durere, alături de familia sa. Însă cancerul a revenit în 2022, de data aceasta mai agresiv, în stadiul patru.

Bolnavă în fază terminală şi spitalizată, Jessica a apelat la pagina sa de Instagram, @blessed_by_cancer, pentru a-şi transmite mesajul de încredere în Divinitate.

Ea a scris: "...Pentru Divinitate, moartea nu este un sfârşit, este o tranziţie către viaţa veşnică. Plecarea noastră din această viaţă nu este o parodie, ci este un mijloc de a ne întoarce acasă. O vindecare miraculoasă nu înseamnă că Dumnezeu preţuieşte vieţile noastre pământeşti mai mult decât pe cele veşnice, este adesea acordată ca un dar, dar în principal pentru un scop mai mare decât putem înţelege... o glorificare a Lui aici pe pământ, astfel încât alţii să poată vedea şi să creadă. Pentru a-i aduce pe oameni la El. Dar uneori, suferinţa (sau chiar moartea) cu bucurie este o glorificare de sine stătătoare, care este chiar mai valoroasă."

Doamna Hanna în timpul tratamentului împotriva cancerului. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Doamna Hanna în timpul tratamentului împotriva cancerului. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)

Supunere în faţa voinţei lui Dumnezeu

Jessica Hanna şi soţul ei s-au născut şi au crescut în Ontario, Canada. Jessica este de origine libaneză, în timp ce soţul ei este irakian. S-au cunoscut în timp ce studiau farmacia la Universitatea Wayne State din Detroit, s-au căsătorit în 2011 şi au devenit farmacişti.

Cuplul - părinţi devotaţi ai lui Christopher, Mary, Joseph şi Thomas - toţi sub vârsta de 9 ani - şi-a dorit întotdeauna o familie numeroasă. Ei s-au dedicat creşterii copiilor într-o comunitate unită şi le-au insuflat valorile tradiţionale; ei au atribuit harului divin capacitatea lor de a jongla cu mai multe afaceri şi o viaţă de familie fericită.

Când Jessica a pornit în călătoria ei împotriva cancerului, s-a bazat din nou pe credinţă şi a privit acest lucru ca pe o oportunitate. A apelat la social media pentru a împărtăşi mesajul speranţei veşnice şi al harului divin. Atingând inima multor mii de oameni cu credinţa sa şi cu perspectiva sa inspirată, această mamă cu probleme şi-a împărtăşit în mod regulat convingerile pe reţelele de socializare, sfătuind alte peroane care ar putea suferi ca ea.

Cuplul în ziua botezului fiului lor Thomas. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Cuplul în ziua botezului fiului lor Thomas. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)

Doamna Hanna cu bebeluşul Thomas după botezul său. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Doamna Hanna cu bebeluşul Thomas după botezul său. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)

Un soţ tradiţional care şi-a sprijinit întotdeauna soţia la bine şi la greu, Lamar Hanna a povestit că a fost "sfâşietor" să îşi vadă soţia suferind de durere.

"Oricine a îngrijit pe cineva poate înţelege sentimentul de neajutorare când îţi vezi persoana iubită suferind. A fost foarte dureros uneori şi am avut nevoie de ajutorul divin pentru a depăşi momentele. ... A fost foarte dificil să o văd pe soţia mea suferind la spital şi apoi să zâmbesc copiilor noştri când îi vedeam acasă", a spus el, adăugând că numai credinţa lui în Dumnezeu este cea care îl conduce în continuare pe calea dificilă pe care o va urma.

Doamna Hanna cu Thomas. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)
Doamna Hanna cu Thomas. (Prin amabilitatea lui Lamar Hanna)

Lamar, care acum gestionează contul de Instagram al soţiei sale decedate, a împărtăşit că boala ei de cancer a fost "pur şi simplu prea agresivă", dar ea "a suferit cu bucurie şi fără teamă în ultimele ei zile".

"Copiii noştri sunt extrem de puternici şi rezistenţi, la fel ca mama lor", a declarat el pentru ziar. "Thomas este un pic cam mic pentru a înţelege tot ce s-a întâmplat, însă [copiii] mai mari înţeleg pe deplin că mami este în cer şi se roagă regulat pentru ea."

Soţul şi tatăl îndurerat crede că deşi suferinţa este inevitabilă în viaţă, ceea ce este esenţial este modul în care facem faţă acestor greutăţi şi dureri.

"Toată lumea va suferi într-o anumită măsură la un moment dat în viaţă, nu contează că eşti creştin sau păgân, tânăr sau bătrân", a declarat Lamar. "Jessica, cu inteligenţă, nu şi-a irosit suferinţa şi, în schimb, a transformat-o în sacrificiu. Suferinţa poate fi folosită ca un mijloc de a ne detaşa de această lume, de a ne detaşa de mângâierea umană pentru că mângâierea divină este mult mai importantă."

Familia a declarat că sunt "incredibil de recunoscători" pentru manifestarea de dragoste şi sprijin în aceste momente dificile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor