Cum a ajuns userista Diana Stoica să-şi dea întâlnire cu Viorel Cataramă ca să "verifice" pe stradă dacă oamenii sunt mulţumiţi de guvernarea PSD-PNL

Emisiunea "Bună, România"
Andrei Pricopie
10.07.2024

Situaţie inedită: Deputata USR Diana Stoica şi-a dat "întâlnire" cu liberalul Viorel Cataramă pentru a verifica la firul ierbii cât de mulţumiţi sunt românii cu guvernarea PNL-PSD. Cum s-a ajuns aici?

Urmăriţi discuţia din emisiunea "Bună, România", de la postul B1 TV:

Radu Buzăianu (jurnalist): Alegerile erau comasate ca să înlăturăm pericolul extremist, şi acum, la alegerile celelalte, am văzut că se pupa cu pericolul extremist la Palatul Victoria şi l-a întrebat cum să facem cu alegerile acestea.

Lucian Lungoci (PSD): Pericolul extremist de care spuneţi a fost temeiul pentru care s-a făcut o listă comună de candidaţi la europarlamentare. De data aceasta, la parlamentare, nu vom avea o listă comună. Lucrul acesta a reieşit şi din dorinţa celor de la PSD şi de la PNL, n-am văzut discutându-se despre o listă comună. Faptul că a dat mâna cu dl Simion şi cu dna Şoşoacă înseamnă că omul se comportă civilizat în societate.

Radu Buzăianu: Mi s-a părut foarte apropiat de doamna Şoşoacă.

Viorel Cataramă (PNL): Este un calcul politic. S-a demonstrat la alegerile europarlamentare din 9 iunie că noi am luat puţin sub 50%, dar la consiliile judeţene, unde este votul politic clar, unde n-am candidat pe liste comune, PNL plus PSD a luat peste 55%. Şi aici mă gândeam la reprezentanţii USR care spun că 70% din populaţie nu e mulţumită... Păi 70%... însemna că 30% trebuiau să voteze PSD plus PNL. Au votat 55%. Deci oamenii sunt oarecum mulţumiţi, că niciodată nu poţi să fii pe deplin mulţumit de rezultatele guvernării. Şi din calculul politic foarte clar am ajuns la concluzia că cele două partide trebuie să meargă separat în alegeri, ca după aceste alegeri să poată să-şi continue guvernarea. Ce e aşa de complicat?

Diana Stoica (USR): Eu am curaj să merg cu dl Cataramă pe stradă unde vrea dânsul şi nu o să găsim o persoană mulţumită de actuala guvernare. Nici măcar în rândul membrilor de partid. În trei săptămâni, mergem împreună. Eu vă dau un timp suficient pentru a vă pregăti.

Radu Buzăianu: Eu sunt genul de om care merge până la capăt cu ideea.

Viorel Cataramă: La finalul lui august vă transmit localitatea din România unde mergem.

Radu Buzăianu: În Bucureşti.

Diana Stoica: Putem merge şi pe Valea Oltului, dacă vreţi, unde dl Grindeanu a închis aceste două luni de vacanţă.

Lucian Lungoci: Foarte bine că închide în această lună, pentru că trebuia închisă şi făcută această lucrare.

Diana Stoica: Nu putea fi făcută în martie, aprilie, această lucrare?

Lucian Lungoci: Nu putea fi făcută în martie, aprilie, anul viitor, pentru că ar fi 10 luni de întârziere. Acum a fost finalizată documentaţia necesară demarării acestor lucrări.

Diana Stoica: Eu vă spun că românii au o problemă că dl Grindeanu a închis fix în aceste două luni de vacanţă Valea Oltului.

Lucian Lungoci: Dacă ieşim pe stradă şi întrebăm 100 de români dacă îşi doresc autostrăzi în România veţi vedea că răspunsul este da, categoric. Pentru realizarea acelui tronson de autostradă este evident necesară închiderea acelui drum.

Radu Buzăianu: Nu că nu era necesar să fie închis, dar momentul când a fost închis....

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor