Crosul Generaţiilor - pledoarie pentru mişcare

Fosta campioană olimpică şi mondială la atletism Gabriela Szabo. (JOE KLAMAR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.04.2009

Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat miercuri Crosul Generaţiilor, eveniment ce doreşte celebrarea "Zilei Europene a Solidarităţii între Generaţii", printr-o competiţie care a reunit la start perechi mixte de oameni de toate vârstele, atât tineri, cât şi bătrâni.

În cadrul conferinţei de presă, programată înaintea acţiunii, fosta mare săritoare în înălţime Iolanda Balaş Soter, a înmânat Alteţei Sale Principesa Margareta o plachetă cu chipurile membrilor Casei Regale, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul oferit de aceştia de-a lungul timpului sportului românesc.

Senatorul PNL Cristian Ţopescu, prezent la startul crosului, a dorit să sublinieze importanţa mişcării în viaţa tinerilor.

"Pe lângă solidaritatea dintre generaţii, evenimentul pledează şi pentru nevoia de mişcare. România se află pe locul trei în Europa la capitolul obezitate. Îngrijorător e că acest fenomen a atins şcolile din toată ţara, iar asta ar trebui să ne dea de gândit. Tot mai mulţi copii sunt supraponderali, din pricina lipsei de mişcare. Noi, românii, suntem un popor sedentar. Ne place să privim competiţii la televizor şi avem impresia că facem sport. Acest eveniment şi altele ce vor urma încearcă să-i facă pe tineri să renunţe la fumat, alcool şi alte obiceiuri nesănătoase, în favoarea mişcării", a declarat cunoscutul comentator sportiv.

Fosta campioană olimpică şi mondială la atletism Gabriela Szabo a îndemnat tineretul către o viaţă activă, lipsită de excese.

"Ca fostă atletă de performanţă, pledez pentru mişcare. Haideţi să facem sport pentru a avea o naţiune mai activă, mai sănătoasă," a încheiat Szabo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor