Criza refugiaţilor: Erdogan va purta discuţii cu UE la Bruxelles

Liderii UE consideră că refugiaţii sirieni pot rămâne în Turcia dacă taberele în care sunt cazaţi oferă condiţii şi servicii de sănătate mai bune precum şi oportunităţi de angajare.
Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan (Nikolai Doichinov/AFP via Getty Images)

Mulţi sirieni din Turcia au raportat că au o viaţă tot mai dificilă datorită exploatărilor continue şi a restricţiilor birocratice, care forţează sute de mii de refugiaţi să se uite înspre Europa pentru o viaţă mai bună.

Liderii UE consideră că refugiaţii sirieni vor rămâne în Turcia dacă taberele în care sunt cazaţi oferă condiţii şi servicii de sănătate mai bune precum şi oportunităţi de angajare, a raportat BBC.

Duminică, în timpul unui miting anti-terorism în Strasbourg, Erdogan a criticat politicile europene privind imigraţia. În opinia lui, faptul că Turcia găzduieşte 2 milioane de refugiaţi, este o lecţie de umanitate pentru întreaga lume, conform AFP.

De asemenea, se estimează ca UE să ceară dreptul să ajute la controlarea graniţelor Turciei în vederea suprimării activităţii traficanţilor de persoane, în timp ce Erdogan doreşte ca blocul european să se implice în eforturile depuse în vederea încetării războiului sirian, care a început în 2011.

Ministerul turc de Externe a anunţat luni dimineaţă că două avioane de vânătoare F-16 ale forţelor aeriene turce au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc, care încălcase spaţiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria în sud-est, obligându-l să se retragă, conform Agerpres.

Rusia a recunoscut că avioanele sale au pătruns pe teritoriul Turciei.

În acelaşi timp, autorităţile turceşti au cerut Moscovei să evite repetarea unei astfel de situaţii, avertizând ca vor trage Rusia la răspundere pentru orice incident nedorit care ar putea avea loc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe