Criza coronavirusului Wuhan. PSD, acuzat că a lăsat în urmă stocuri zero de materiale sanitare de urgenţă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului interimar Ludovic Orban, a declarat, marţi seara, la postul B1 TV, că social-democraţii ar trebui să fie ultimii care să aibă curajul să vorbească despre problemele generate de coronavirus, în condiţiile în care, acuză liberalul, fosta guvernare PSD a lăsat în urma sa stocuri zero de măşti, combinezoane sau aparate medicale de diagnosticare.

“Cei de la PSD sunt ultimii care ar trebui să mai aibă curajul să vorbească. În rezervele statului am găsit stocuri zero în ceea ce priveşte materialul sanitar de urgenţă: măşti, combinezoane, biocide, aparate medicale necesare de diagnosticare, kit-uri de diagnosticare. Pentru ei, o astfel de situaţie nu era posibilă, nu era prevăzută. A trebuit să dăm OUG tocmai pentru a putea face achiziţii în regim de urgenţă, de termo-scannere care să fie instalate în aeroporturi, să achiziţionăm măşti, combinezoane pentru intervenţia personalului în relaţia cu cei suspectaţi de astfel de infecţii”, a precizat Dancă.

De asemenea, liderul PNL a acuzat PSD-ul de iresponsabilitate, de alarmare a populaţiei în privinţa coronavirusului şi că se foloseşte de această situaţie în mod cinic.

“În acest moment suntem cu procedurile în desfăşurare. PSD mai bine ar fi să tacă pe acest subiect. Este absolut iresponsabil din partea lor că nu numai că vorbesc pe un subiect unde au dovedit clar incompetenţă şi incapacitate, dar vorbesc pe un subiect care alarmează populaţia. Se folosesc în mod cinic de o situaţie dificilă pe plan mondial, în Europa, dar şi pentru România, care în acest moment a intrat în zona de expunere maximă de risc faţă de această epidemie, pentru că avem o comunitate foarte mare de români în nordul Italiei. Suntem în alertă faţă de orice posibil caz de infecţie”, a adăugat Ionel Dancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne