Cristina Prună, despre planul lui Ciolacu: Vom ajunge din nou să cumpărăm cu raţia, ca în comunism

Cristina Pruna
Cristina Pruna (Epoch Times România)

Deputata USR Cristina Prună a reacţionat vehement, pe pagina sa de Facebook, după ce şeful PSD Marcel Ciolacu a reluat ideea plafonării preţului la alimentele de bază.

"PSD ne duce înapoi în comunism! Marcel Ciolacu a reluat ideea plafonării preţului la alimentele de bază. Logica sa este că au implementat şi alţii o măsură similară şi funcţionează. Merită să îi spunem lui Marcel Ciolacu că măsura funcţionează 'atât de bine' în Ungaria, încât unii mari comercianţi au anunţat deja raţionalizarea anumitor produse de bază. Adică, vom ajunge din nou să cumpărăm cu raţia, exact ca în comunism. Ce eşuează să înţeleagă Marcel Ciolacu este că plafonarea vine la pachet cu penuria. Scade numărul celor interesaţi să producă/comercializeze respectivele produse, iar cantităţile disponibile devin din ce în ce mai reduse", a declarat Cristina Prună.

Potrivit liderului USR, sistemul a funcţionat cu "succes" înainte de 1989 când oamenii puteau cumpăra anumite alimente de bază şi de combustibil doar cu raţia.

"O astfel de măsură în ziua de azi ar omorî antreprenorii în domeniu, iar când ea ar fi în cele din urmă eliminată, competiţia ar fi mult mai mică. Am ajunge să ne bazăm şi mai mult pe importuri şi producţie internă la preţuri finale mai mari. Sigur că pentru mulţi oameni, într-un context de inflaţie ridicată, sună bine ideea de plafonare a preţurilor. Dar preţul în cele din urmă îl va plăti economia românească şi tot fiecare român", a precizat Cristina Prună.

Deputata USR susţine că, din acest motiv, în astfel de momente e bine să aplicăm măsuri de tipul reducerii TVA-ului chiar la 0%.

"Această măsură a vânturat-o 2-3 zile şi Marcel Ciolacu, dar mai apoi probabil că i-au şoptit unii că nu e suficient de populistă şi pare că a renunţat la ea. Temeţi-vă de PSD când pare că face daruri. Statul ar trebui să încurajeze competiţia şi să sprijine producătorii, să taie costurile inutile sau incorecte pentru întreprinzătorii români şi să le ducă spre dezvoltarea economiei şi creşterea puterii de cumpărare. Aşa ceva pare însă prea complicat pentru Marcel Ciolacu", a conchis Cristina Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne