Cristiano Ronaldo este salvatorul Portugaliei în meciul cu Scoţia

Cristiano Ronaldo (getty images)
Veronica Petrică
09.09.2024

Cristiano Ronaldo a jucat rolul salvatorului, înscriind golul cu care Portugalia a obţinut o victorie cu 2-1 în faţa Scoţiei, duminică, la Lisabona, în a doua zi a Liga Naţiunilor UEFA.

După ce a marcat cel de-al 900-lea gol al carierei sale în partida în care Portugalia a învins Croaţia cu 2-1, joi, în deschiderea turneului, în vârstă de 39 de ani, el a rămas pe bancă pentru prima dată de la Cupa Mondială din 2022.

Când spaniolul Roberto Martinez a preluat conducerea Seleçao după Cupa Mondială, a fost restabilit statutul de titular indiscutabil al jucătorului în vârstă de 39 de ani, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur.

În partida de duminică împotriva Scoţiei, el nu a intrat să joace de la începutul partidei, dar Martinez s-a răzgândit.

Scoţia a înscris primul gol prin Scott McTominay, care a reluat cu capul centrarea excelentă a lui Andy Robertson din fază fixă.

Campionii europeni din 2016 şi câştigătorii primei ediţii a Ligii Naţiunilor în 2019 au avut ocazii de a înscrie prin Rafael Leao (10, 20, 44) şi Jota (23, 31), dar acestea nu s-au concrectizat.

Însă, în repriza a doua, lusitanii au reuşit să-şi transforme dominaţia în gol, când Bruno Fernandes, care a împlini duminică vârsta de 30 de ani, a dat un şut de la distanţă cu stângul şi au egalat în minutul 54.

Ronaldo, care a intrat după pauză, a lovit mai întâi de două ori stâlpul scoţienilor şi apoi a adus voictoria echipei sale cu puţin timp înainte de fluierul final, marcând din apropiere dintr-un serviciu al lui Nuno Mendes (88).

După ce a învins Croaţia (2-1) joi, tot la Lisabona, Seleçao a trecut pe primul loc în grupa sa, în care Croaţia a învins Polonia (1-0) în celălalt meci al serii.

În runda a treia şi a patra a Ligii Naţiunilor, la mijlocul lunii octombrie, Portugalia se deplasează în Polonia şi apoi în Scoţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor