Cristian Preda: USL-ul trebuie să înceteze campania împotriva liderilor europeni

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a atras atenţia, în cadrul conferinţei de presă de luni, asupra unei campanii “lansate” de Uniunea Social Liberală orientată împtriva liderului Comisiei Europene José Manuel Barroso şi a cancelarului german Angela Merkel. Democrat liberalul cere USL-ului să înceteze aceste atacuri pentru că ele nu fac decât să strice imaginea României peste hotare, lucru ce se va răsfrânge asupra poporului.
Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
23.07.2012

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a atras atenţia, în cadrul conferinţei de presă de luni, asupra unei campanii “lansate” de Uniunea Social Liberală orientată împtriva liderului Comisiei Europene José Manuel Barroso şi a cancelarului german Angela Merkel. Democrat liberalul cere USL-ului să înceteze aceste atacuri pentru că ele nu fac decât să strice imaginea României peste hotare, lucru ce se va răsfrânge asupra poporului.

“Motivul principal este acela că a apărut în ultimele zile o campanie virulenta împotriva Uniunii Europene şi noi cerem Partidului Social Democrat şi respectiv Partidului Naţional Liberal să înceteze această campanie îndreptată împotriva U.E. Sunt implicaţi în această campanie preşedintele Comisiei Barroso şi doamna Merkel. E un mesaj radical împotriva U.E. şi trebuie s-o spunem, împotriva cetăţenilor români. USL se poartă ca şi cum U.E. ar fi ceva exterior. Suntem partea Uniunii şi le cerem liderilor USL să înceteze această campanie împotriva liderilor Comisiei Europene, respectiv unora dintre liderii statelor membre pentru că acest lucru va dăuna cetăţenilor români. Constituind o dispută cu U.E. constituim o dispută cu noi înşine, pentru că suntem o parte a Uniunii şi trebuie să ne raliem valorilor şi practicilor Europei”, a declarant Cristian Preda.

De asemenea, europarlamentarul a solicitat un punct de vedere oficial al premierului şi preşedintelui interimar cu privire la declaraţia fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, în care l-a numit “politruc” pe preşedintele Comisiei Europene.

“De altfel am dori să ştim care este opinia domnilor Ponta şi Antonescu, mai ales că cel din urmă nu mai este deloc discret, cu privire la declaraţia fostului ministru al Justiţiei, domnul Chiuariu care săptămâna trecută l-a calificat pe preşedintele Comisiei Europene drept politruc. Îşi asumă Victor Ponta şi Crin Antonescu acest calificativ, pentru că nu i-am văzut spunând că declaraţia nu este asumată de USL”, a completat democrat liberalul.

În discursul său, Cristian Preda a precizat că PDL susţine apelul preşedintelui grupului popular european, Joseph Dole, în care îi cere premierului să vină în septembrie în Parlamentul European şi să răspundă pentru măsurile anticonstituţionale pe care le-a luat în ultimul timp în România.

“Susţinem apelul făcut de Joseph Dole, liderul grupului popular european, pentru că în septembrie când Parlamentul European îşi reia activitatea, Victor Ponta să vină şi să explice în faţa deputaţilor europeni, încercând să răspundă solicitărilor Comisiei. Deocamdată ceea ce constatăm este că după un raport extrem de nefavorabil al Comisiei Europene, Victor Ponta şi Crin Antonescu, în loc să răspundă solicitărilor făcute, a accentuat comportamentul care a dus la calificarea Guvernului român drept un Guvern care are serioase probleme cu statul de drept. Vă reamintim aici că atacul la libertatea de opinie exprimat foarte clar prin denunţul penal depus de cele două grupuri PSD şi PNL împotriva lui Traian Băsescu şi a altor 14 oameni politici, duce la un act de vânare a opiniei publice. De altfel, Joseph Dole a declarat că este îngrozit să constate că practici proprii partidului comunist sunt reluate astăzi într-o ţară membră a Uniunii”, a notat Preda.

În încheiere, europarlamentarul PDL a dat câteva explicaţii în legătură cu nemulţumirea populară a unor români, nemulţumire care i-a determinat să nu participe la referendum.

“E vorba de cei care spun nu vrem să participăm la referendum. E vorba despre o nemulţumirea populară care urcă şi care se exprimă sub această formă, lucru pe care nu putem să-l ignorăm. USL-ul ştie că există această nemulţumire şi acum trebuie să demonstreze că pot aduce nouă milioane de oameni la vot. Nu degeaba USL-ul a pus urne mobile pe plajă şi în restaurantele şi hotelurile de pe litoral. Nu s-a mai întâmplat din secolul XIX ca un cetăţean român să voteze printre chelneri. De asemenea, de la 1831 nu am mai avut referendum până la ora 23.00”, a concluzionat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor