Cristian Preda: Propunerea ca Meleşcanu să îi urmeze lui Ungureanu la SIE vădeşte că Băsescu nu e un preşedinte partizan

Epoch Times România
28.02.2012

Propunerea ca Teodor Meleşcanu să îi urmeze lui Mihai-Răzvan Ungureanu la Serviciul de Informaţii Externe vădeşte încă o dată faptul că Traian Băsescu nu e un preşedinte partizan, scrie, luni seară, pe blog, europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda.

"După numirea unui fost pesedist la SRI şi a unui fost liberal la SIE, preşedintele propune şi de data aceasta un membru PNL la şefia SIE. Mai demult, Traian Băsescu a propus chiar ca acesta să fie un model pentru viitorii preşedinţi. Nu sunt convins că USL a reţinut ideea. E imposibil să treacă o zi fără ca şeful statului să nu fie acuzat de partizanat. Orbirea USL nu poate fi tratată decât la urne. Liberalii adevăraţi au înţeles - sunt convins - semnificaţia numirii lui MRU la guvern şi a succesorului său la SIE", precizează Cristian Preda.

Senatorul Teodor Meleşcanu a fost propus de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de director al SIE.

El ar urma să fie audiat, marţi dimineaţă, în Comisiile pentru apărare din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi în Comisia specială pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.

Meleşcanu a acceptat propunerea de a ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe şi, începând de luni, s-a autosuspendat pe o durată nedeterminată din calitatea de membru al PNL.

"Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", declară Meleşcanu într-un comunicat transmis presei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că va cere excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu. "Domnul Meleşcanu nu a informat nici BPC, nici pe mine, nici un alt coleg, după ştiinţa mea, pe nimeni. Am primit din partea domnului Meleşcanu azi un fel de cerere, în care ne anunţă că se autosuspendă din PNL. Nu e cazul, pentru că voi cere excluderea dlui Meleşcanu din PNL pentru motive lesne de înţeles", a afirmat Crin Antonescu, la finalul şedinţei USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor