Cristian Preda: Nu sunt şanse să ajungi la Cotroceni de pe locul doi

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda, suspendat din PDL, îşi exprimă opinia că la Cotroceni nu se poate ajunge de pe locul doi. El consideră că ultimele declaraţii ale liderilor democrat-liberali referitoare la alegerile europene şi prezidenţiale sunt ''regretabile''.

"E confirmat de altfel pur si simplu un punct de vedere care a fost exprimat deja în decembrie anul trecut, după legislative. Singura notă nouă care a apărut este aroganţa celui puternic faţă de cei mai slabi. Sigur, e puţin trist şi aş zice şi ridicol să îţi arăţi muşchii de 15% în faţa celor care au 5%. (...) Cred că aroganţa celui puternic faţă de cei mai slabi nu e un motiv de bucurie, în general nu-i bine să exprimi public aşa ceva, dar cu atât mai clar e că asta nu aduce voturi", afirmă europarlamentarul.

Cristian Preda îşi exprimă speranţa că alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la preşedinţia României să nu fie un simulacru.

"Eu mă bucur că PDL a recurs până la urmă la metoda pe care i-am indicat-o inclusiv public lui Vasile Blaga în urmă cu mai multe luni şi anume alegerea de către toţi membrii PDL a candidatului. E un lucru bun, dacă, sigur, competiţia va fi cu adevărat corectă şi nu va fi un simulacru. Blaga de altfel s-a şi grăbit să indice că are o preferinţă. Era bine să rămână în poziţia de arbitru al competiţiei, ca preşedinte de partid care a spus în acelaşi timp că nu e interesat de intrarea în cursa pentru desemnarea ca prezidenţiabil", a precizat el.

Europarlamentarul a mai precizat că "e bine ca oricine e interesat de cursa prezidenţială şi are sensibilităţi de centru-dreapta să se poată pronunţa''.

''Ideea că doar în parohia PDL se va decide nu-i sănătoasă. Îmi vine să le transmit foştilor mei colegi că e bine să se trezească. La Cotroceni nu poţi ajunge de pe locul doi, cum s-a ajuns în Parlamentul României. De altfel, tot BPN-ul actual al PDL-ului e format în majoritatea lui din oameni care au intrat în Parlament de pe locul doi. La Cotroceni, dragă Cătălin Predoiu, nu se ajunge de pe locul doi. Cred că ar trebui găsite resurse pentru a stimula o competiţie care să dea pe cineva cu şanse la 50%, nu cu şanse la 15% sau cum am auzit că e fixat acum obiectivul pentru europarlamentare din partea PDL la 20%. Asta nu-ţi dă cu adevărat premiul întâi, iar la Cotroceni nu există decât premiul întâi, asta vreau să subliniez", a concluzionat Cristian Preda.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi-a exprimat însă speranţa că persoana care va fi aleasă să candideze la funcţia de preşedite al ţării să fie şi candidatul Dreptei la prezidenţiale.

Mai direct, Cătălin Predoiu a transmis, ieri, celorlalte formaţiuni de centrudreapta că ar fi bine să accepte candidatul PDL. „Acum o lună ne cereau desfiinţarea, acum ne cer o alianţă. Da, noi suntem cei care vor coagula Dreapta. PDL va arăta linia. În ce priveşte desemnarea candidatului la Preşedinţie, PDL îl va da. O să avem Cotroceniul, indiferent cu cine din rândurile noastre, dar o să-l avem!”, a afirmat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne