Cristian Preda: Atmosfera politică pe care au creat-o Ponta şi Antonescu în România e irespirabilă

Epoch Times România
22.06.2012

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, într-o postare pe blogul personal, că venirea la guvernare nu i-a maturizat pe Victor Ponta şi Crin Antonescu şi spune că scopul lor este monopolul puterii, mascat de menţinerea unor forme fără fond "numite PSD şi PNL" care să mimeze diversitatea în sânul unei autorităţi omogene.

"Trebuie să ai un suflet strâmb ca să reacţionezi la tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase vorbind despre ce anume ar putea resimţi în aşa momente Traian Băsescu. Trebuie să ai o minte scurtă ca să pui plagiatul evident al lui Victor Ponta tot pe seama preşedintelui.

Nici mâna care a copiat şi nici cea care a apăsat pe trăgaci după aflarea sentinţei de condamnare nu sunt ale lui Traian Băsescu. În schimb, combinaţia de aroganţă pătimaşă şi ura viscerală reprezintă benzina USL. Venirea la guvernare nu i-a maturizat pe Antonescu şi Ponta. Dimpotrivă", susţine Preda.

Europarlamentarul democrat-liberal consideră că "cei care pozează în doctori ai rănilor sociale" toarnă, de fapt, "otrava în corpul cetăţii" şi este de părere că atmosfera politică pe care au creat-o cei doi copreşedinţi USL este "irespirabilă".

"Cei care pozează în doctori ai rănilor sociale toarnă, de fapt, otrava în corpul cetăţii, cu o migală neegalată de vreo decizie care să servească interesul general. Scopul lor e monopolul puterii, mascat de menţinerea unor forme fără fond numite PSD şi PNL, care să mimeze diversitatea în sânul unei autorităţi omogene. Iar un asemenea monopol înseamnă abuz şi impunitate. Atmosfera politică pe care au creat-o Ponta & Antonescu în România e, de fapt, irespirabilă. Avem obligaţia - una etică, înainte de a fi politică - să construim o alternativă!", conchide europarlamentarul PDL pe blogul personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor