Cristian Mungiu, invitat la „Strada de C’Arte”. Programul festivalului

Festivalul în aer liber Strada de C'arte
Festivalul în aer liber Strada de C'arte (spatiulconstruit.ro)

A V-a ediţie a festivalului în aer liber Strada de C’Arte, ce se desfăşoară între 21-25 septembrie 2016, în zona Bibliotecii Universitare, aduce expoziţiile, lansările de carte, dezbaterile şi conferinţele, proiecţiile de film, concertele şi atelierele artistice, într-o formula interactivă, de agora.

Bucureştenii şi vizitatorii capitalei vor avea parte de mai multe zile pline de evenimente culturale de calitate, la care vor putea participa gratuit. În arealul statuii ecvestre a lui Carol I se va desfăşura cel mai mare târg de carte în aer liber, care va reuni cele mai importante edituri din România dar şi câteva alte instituţii, care vor avea amenajat câte un stand. Festivalul Strada de C’Arte se adresează tuturor vârstelor, micuţii având parte de multe evenimente dedicate, pe Strada Copiilor, organizată în parteneriat cu Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă.

„6 dezbateri, 6 proiecţii de film, 6 concerte, teatru, lecturi publice, donaţii de carte trimise apoi unor şcoli româneşti de peste graniţă, 6 ateliere pentru copii, nume sonore cum sunt: Cristian Mungiu, Nicu Alifantis ori sculptorul Mircia Dumitrescu - vor oferi cu generozitate în cele câteva zile de festival un maraton regal al frumosului transpus în toate manifestările sale!", a declarat Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”.

Duminică, în ultima zi a festivalului va avea loc proiecţia filmului „Bacalaureat” în regia şi cu participarea lui Cristian Mungiu.

Festivalul, organizat de Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” în parteneriat cu Fundaţia Universitară “Carol I”, începe miercuri, la ora 16.00 şi se încheie duminică, după ora 19.00.

Programul complet al festivalului poate fi vizualizat aici.