Cristian Diaconescu se află în SUA, va avea întâlniri cu Tauscher şi Morningstar

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu, se află între 25-30 septembrie în SUA, în vizită oficială, unde se va întâlni cu subsecretarul de Stat pentru Controlul Armamentului şi Securitate Internaţională, Ellen Tauscher, şi cu Richard Morningstar,reprezentantul pentru energie în Eurasia.
Epoch Times România
28.09.2011

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu, se află între 25-30 septembrie în SUA, în vizită oficială, unde se va întâlni cu subsecretarul de Stat pentru Controlul Armamentului şi Securitate Internaţională, Ellen Tauscher, şi cu Richard Morningstar,reprezentantul pentru energie în Eurasia.

"Vor fi o serie de discuţii şi consultări la Departamentul de Stat, împreună cu Subsecretarul de Stat pentru Controlul Armamentului şi Securitate Internaţionala, Ellen Tauscher, precum şi cu adjunctul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Amb. Marie Yovanovitch. La Pentagon avem o invitaţie pentru a discuta cu adjunctul Subsecretarului de Stat pentru politici europene şi NATO, amb. James Townsend. Vreau să subliniez importanţa întrevederii cu amb. Richard Morningstar, reprezentantul special pentru energie în Eurasia. Această întâlnire este deosebit de importantă întrucât vizează dezvoltarea coridoarelor de transport energetic dintre est şi vest, o temă pentru care România îşi manifestă un interes sporit", scrie senatorul pe site-ul său.

Diaconescu mai spune că va mai avea întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei americane la Casa Albă si sunt programate contacte la Consiliul Securităţii Naţionale, dar şi cu directorul Centrului pentru Studii Avansate în domeniul Holocaustului, Paul Shapiro, precum si cu Sara Bloomfield, director al United States Holocaust Memorial Museum.

Liderul UNPR se va vedea şi cu diverse organizaţii neguvernamentale şi cu reprezentanţi ai institutelor şi universităţilor care se ocupă de politici de securitate. "În acest sens mi se pare importantă întâlnirea cu studenţii şi profesorii de la Universitatea Georgetown, precum şi vizita la George Mason University – biblioteca Crisis Management. Vom avea întâlniri cu conducerea Carnegie Endowment for International Peace, urmată de conferinţa cu tema < Security Challenges and Frozen Conflicts in Euro – Atlantic Space: Romania’s Perspective>. Mai menţionez din program faptul că voi expune o prelegere la Universitatea de Apărare Naţională cu privire la condiţiile politico-militare de securitate în viziunea României. Universitatea Naţională de Apărare este de asemenea o instituţie care se bucură de un respect deosebit în Statele Unite ale Americii", mai informează Cristian Diaconescu.

De asemenea, din agenda senatorului mai fac parte întâlniri cu lideri ai Partidului Democrat American dar şi cu reprezentanţi ai Institutului National Democratic, structura care se ocupă de pregatirea politică şi cariera politică a celor care îşi desfăşoară activitatea în Partidul Democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor