Crin Antonescu: Senatorul PSD Ioan Chelaru va prezida, din partea Senatului, şedinţa camerelor reunite

Epoch Times România
03.07.2012

Preşedintele ales al Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că senatorul PSD Ioan Chelaru va prezida, din partea Senatului, şedinţa camerelor reunite, având în vedere că alegerea sa în această funcţie nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

"Se va relua, după pauza, chipurile, de consultări de două ore cerută şi acordată neregulamentar, şedinţa camerelor reunite. Nu voi conduce eu pentru că, deşi am fost ales preşedinte al Senatului, nu a apărut încă acest lucru în Monitorul Oficial şi, ca atare, calitatea complet oficială nu poate fi exercitată. Biroul Permanent al Senatului l-a delegat, într-o şedinţă care a avut loc după alegerea mea, pe domnul vicepreşedinte al Senatului, Chelaru, ca să reprezinte Senatul în prezidiul acestei şedinţe a camerelor reunite", a spus Antonescu.

El a spus că USL nu a încălcat "nimic din Constituţie şi din regulamente" prin revocarea lui Vasile Blaga de la conducerea Senatului.

"Democrat-liberalii încearcă cu tot felul de tertipuri, de declaraţii aberante de genul "lovitură de stat", care nu fac deloc bine imaginii României, să nu ia act de schimbarea realităţii politice. Există majorităţi clare şi în Senat şi în Camera Deputaţilor şi în camerele reunite. Ei încearcă să blocheze funcţionarea acestor majorităţi, iar noi încercăm să le facem funcţionale respectând (...) inclusiv cererea neregulamentară pentru a doua oară din partea aceluiaşi grup parlamentar de pauză de consultări două ore ceea ce înseamnă (...) încercarea de a face să treacă timpul pentru ca această sesiune extraordinară să nu-şi poată desfăşura punctele pe care le-a avut pe ordinea de zi", a arătat liderul PNL.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, copreşedinte al Uniunii Social Liberale (USL, alianţă, la guvernare), a fost ales marţi preşedinte al Senatului, în cadrul unei sesiuni extraordinare a camerei superioare a Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor