Crin Antonescu se declară "încurcat" faţă de ceea ce ni se cere legat de numirea procurorilor şefi

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
18.03.2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat luni "încurcat" în chestiunea numirii noilor procurori şefi ai Parchetului şi DNA. Pe de o parte Comisia Europeană cere o procedură "lungă şi transparentă", în timp ce alte autorităţi române şi internaţionale vor numiri rapide, a explicat liberalul.

Declaraţia a fost făcută după ce Antonescu a fost întrebat dacă, în contextul părăsirii funcţiei de ministru al Justiţiei de către Mona Pivniceru, va fi amânată procedura de numire a procurorilor şefi.

"Constatăm pe de o parte, de la Comisia Europeană, în toate discuţiile, negocierile, sau cum doriţi să le spunem, pe care doamna ministru Pivniceru le-a purtat cu doamna comisar Viviane Reding, se insistă apăsat din partea Comisiei Europene pentru procedurile lungi şi transparente, cu selecţii, cu concursuri şi aşa mai departe. Văd din altă direcţie – chiar din poziţii oficiale ale unor autorităţi române şi internaţionale – că se doreşte de îndată propunerea şi numirea unor procurori. Sunt un pic încurcat în legătură cu acest lucru şi noroc că nu e treaba mea", a declarat Crin Antonescu, precizând că nu are nicio atribuţie în acest proces.

Declaraţia survine după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită în CCR, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, că interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.

Preşedintele a mai precizat că este convins că Ponta, ca procuror, înţelege ce înseamnă ca Parchetul General şi DNA să nu aibă propuneri pentru procuri-şefi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor