Crime (de război?) în Ucraina - lunetişti trag în civili [video 18+]

Cadavre aliniate în piaţa centrală din Kiev. 20 februarie 2014.
Cadavre aliniate în piaţa centrală din Kiev. 20 februarie 2014. (ALEXANDER CHEKMENEV / AFP / Getty Images)

Materiale video în pagina originală de pe Epoch Times România

Speranţele pentru continuarea armistiţiului s-au spulberat joi după ce au fost consemnate numeroase cazuri în care civilii din Piaţa Independenţei şi străzile adiacente au fost împuşcaţi de lunetişti.

Joi în decurs de două ore, au fost numărate 21 de cadavre. Jurnaliştii sunt şi ei ţinta lunetiştilor, deşi poartă veste speciale uşor de recunoscut.

Există cel puţin trei cazuri în care victimele au o singură urmă de glonţ - în cap.

Ministrul de interne a afirmat că protestatarii reţin 67 ofiţeri Berkut, în capitală. Mai devreme, joi, o declaraţie oficială afirma că poliţia Berkut a primit muniţie de război pentru a recâştiga controlul asupra statului.

"Pentru a elibera ostaticii poliţia are dreptul de a trage" a declarat Ministerul. Martori oculari au declarat că au fost consemnaţi cel puţin 30 de morţi lângă zona corturilor în EuroMaidan - unul dintre cadavre fiind al unui poliţist.

Cel puţin 50 de persoane au fost omorâte săptămâna aceasta după ruperea armistiţiului. Mai multe materiale video au fost publicate pe 20 februarie, înfăţişând lunetişti care împuşcau civili, unii dintre aceştia stând întinşi pe pavaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe