Creşte alarmant numărul cazurilor de hepatită misterioasă în rândul copiilor. OMS anunţă peste 500 de cazuri la nivel mondial

Laborator
Laborator (Shutterstock)

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a raportat un total de 180 de cazuri de hepatită misterioasă în rândul copiilor din SUA începând cu luna octombrie - în creştere de la 109 în urmă cu două săptămâni. Cu toate că nu au fost raportate noi decese, încă un copil a avut nevoie de un transplant de ficat, informează Daily Mail.

Cele 71 de cazuri noi de hepatită misterioasă sunt în curs de investigare în SUA, a dezvăluit miercuri CDC, care a mai precizat că investighează cinci decese în cadrul epidemiei - dintre care unul în Wisconsin.

Încă un copil a necesitat un transplant de ficat, ridicând la 16 numărul naţional al pacienţilor care au avut nevoie de această procedură.

Cele 180 de cazuri de hepatită misterioasă înregistrate până acum au fost legate de epidemie în 35 de state, toţi pacienţii având vârsta de 10 ani sau mai puţin. Acesta este cel mai mare număr din toate naţiunile din lume, Marea Britanie, care a detectat prima epidemia, având al doilea cel mai mare total, cu 163 de cazuri.

CDC a precizat că "marea majoritate" a acestor pacienţi au fost retrospectivi şi au ajuns în spitale înainte de luna mai, dar abia acum au fost diagnosticaţi cu misterioasa boală.

Oamenii de ştiinţă sunt nedumeriţi în ceea ce priveşte cauza acestei epidemii, dar oficialii CDC spun că adenovirusurile - care pot provoca răceala comună - rămân o "pistă puternică", aproape jumătate dintre pacienţi fiind testaţi pozitiv pentru acestea.

Alte teorii sugerează că o infecţie anterioară cu Covid, o mutaţie a adenovirusurilor sau chiar expunerea la câini de companie ar putea declanşa boala.

Toate cauzele normale ale bolii - virusurile hepatitice A, B, C, D şi E - au fost excluse.

Cel puţin 12 copii au murit până acum din cauza acestei hepatite misterioase în întreaga lume, cinci decese fiind raportate şi în Indonezia şi câte unul în Irlanda şi Palestina.

Anunţul făcut de SUA ridică numărul total de cazuri la cel puţin 520 la nivel mondial, într-un total de 21 de ţări, majoritatea în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani.

Oficialii CDC au declarat că cercetează în continuare toate cauzele posibile ale misterioasei epidemii de hepatită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură