Cr. Preda: Înlocuirea lui Becali este discutată cu mai multă pasiune decât orice alt subiect din PE

Cristian Preda spune că la Bucureşti se discută de înlocuirea lui Gigi Becali din PE "cu mai multă pasiune" decât s-a discutat vreodată orice alt subiect legat de PE, afirmând astfel că oricum cel care va primi mandatul va face parte din grupul neafiliaţior care au influenţă politică zero.
Cristian Preda (Epoch Times România)
Epoch Times România
08.01.2013

Cristian Preda spune că la Bucureşti se discută de înlocuirea lui Gigi Becali din PE "cu mai multă pasiune" decât s-a discutat vreodată orice alt subiect legat de PE, afirmând astfel că oricum cel care va primi mandatul va face parte din grupul neafiliaţior care au influenţă politică zero.

"Cearta iscată în PRM de înlocuirea lui Becali ca deputat european are ceva ridicol. Cel care va primi până la urmă mandatul va face parte din aşa-numitul grup al neafiliaţilor. E vorba despre cei care nu sunt acceptaţi la Strasbourg şi la Bruxelles de vreo familie politică europeană. E un grup cu influenţă politică egală cu 0 (zero). Ca de obicei, România livrează paradoxuri politice", a susţinut marţi europarlamentarul PDL într-o postare pe blogul personal.

Democrat-liberalul a comentat faptul că la Bucureşti se discută despre înlocuirea lui Gigi Becali din PE ,,cu mai multă pasiune" decât s-a discutat vreodată orice alt subiect legat de Parlamentul European. ,,Deşi nimeni nu-l ia în seamă în plan european, Becali e considerat o valoare la Bucureşti, fiind integrat în PNL şi promovat insistent de presă. Pe de altă parte, la Bucureşti se discută despre înlocuirea lui Becali cu mai multă pasiune decât s-a discutat până acum orice alt subiect legat de PE", a punctat Cristian Preda.

Peremistul Eugen Mihăescu susţine că el, şi nu Dan Zamfirescu, trebuie să meargă în PE pe locul vacantat de Gigi Becali şi a informat AEP că este îndreptăţit la acest post, fiind membru cu drepturi depline, contrar celor spuse de Corneliu Vadim Tudor,care comite un "abuz" susţinându-l pe Zamfirescu.

Vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ ,a declarat, marţi, că dacă Eugen Mihăescu este nemulţumit că PRM nu îl susţine pe el să ocupe locul vacant din PE, poate ataca decizia în justiţie şi că Autoritatea nu are competenţă legală să se amestece în problemele interne ale PRM. "PRM ne-a indicat că dl Zamfirescu va ocupa postul vacant în Parlamentul European, ceilalţi nu mai sunt membri. (...) AEP nu are competenţa legală să se amestece în problemele interne ale PRM", a declarat Muhuleţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor