Corporaţia DAEWOO este interesată să investească în Republica Moldova

Tatiana Chiriac
17.03.2012

Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Companiei coreene DAEWOO International, Reprezentanţa Bucureşti, care intenţionează să deschidă subsidiare în Republica Moldova în mai multe domenii, transmite Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei.

Potrivit sursei citate, Chang Hoon Lee, manager general, DAEWOO International, Reprezentanţa Bucureşti, a exprimat interesul de a dezvolta proiecte de construcţie şi modernizare a centralelor electrice, atât pe combustibili fosili, cât şi din surse regenerabile de energie. Alte domenii de interes pentru compania coreeană cu prezenţă internaţională sunt participarea la modernizarea sistemului de transmisie a energiei electrice, industria chimică şi metalurgică, achiziţia şi exportul de produse agricole pe pieţele asiatice, precum şi investiţii în producerea agricolă propriu-zisă în Republica Moldova.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a salutat intenţia corporaţiei coreene de a investi în Republica Moldova, precizând că aceasta oferă o oportunitate unică de a livra fără taxe vamale produsele "Made in Moldova" pe o piaţă de 800 de milioane de consumatori - în ţările membre ale Uniunii Europene şi ale CSI.

De asemenea, ministrul Economiei a făcut o prezentare a sectorului energetic din Moldova, care în opinia lui, are un potenţial investiţional enorm. "În prezent, este în proces de elaborare un studiu al necesităţilor investiţionale în sectorul energetic, iar în decurs de un an, vor fi anunţate concursuri internaţionale pentru modernizarea centralelor electrice cu termoficare", a spus Valeriu Lazăr.

Vicepremierul a invitat corporaţia DAEWOO să participe şi la concursurile de privatizare a întreprinderilor de stat, care se desfăşoară în prezent, dar şi la viitoarele concursuri de privatizare a activelor economice în diferite sectoare. Valeriu Lazăr s-a arătat dispus să acorde întregul sprijin logistic şi informaţional corporaţiei coreene pentru identificarea oportunităţilor investiţionale şi a remarcat că proiectele industriale sunt o prioritate şi pentru Ministerul Economiei.

La finalul întrevederii, Valeriu Lazăr a accentuat că odată cu alegerea preşedintelui ţării, Guvernul va accelera reformele economice şi va lansa un amplu proces de privatizare şi proiecte de parteneriat public-privat, notează Moldpres, citând Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor