Coronavirusul Wuhan. Român revenit din Italia s-a ales cu dosar penal. Nu declarase corect oraşul din care a venit

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Un român întors recent din Italia s-a ales cu dosar penal pentru că a minţit autorităţile cu privire la oraşul italian din care a revenit în ţară în urmă cu câteva zile. În speţă este vorba despre un sălăjean, în vârstă de 30 de ani. El este acuzat de infracţiunea de zădărnicire a autorităţilor în ceea ce priveşte stăvilirea unor epidemii, după ce a dat declaraţii false cu privire la localitatea din care revenise în ţara, informează Salajanul.ro.

Omul sunase la 112, marţi dimineaţa, unde a anunţat că în noaptea precedentă a ajuns în România, dintr-o zonă sensibilă din Italia. El a fost preluat de un echipaj SMURD şi supus unui control medical. Doar că pe fir aveau să intre şi poliţiştii de la Investigaţii Criminale care, în urma unei anchete, au constatat că sălăjeanul nu fusese luat în evidenţă la punctul de frontieră prin care susţinea că a intrat în ţară.

"A fost preluat de colegii de la SMURD şi adus într-o zonă de carantină. Nu aveau nicio informaţie, deoarece poliţiştii de frontieră întreabă pe fiecare cetăţean care intră în ţară din ce regiune vine. Conform normelor lor, ei le dau acele chestionare pentru completare celor care susţin că vin din Italia, respectiv din China. Neavând nicio informaţie despre acest cetăţean din judeţul Sălaj, era clar că el la intrarea în ţară nu a declarat corect localitatea din care vine, motiv pentru care astăzi s-a deschis un dosar penal exact pe articolul 352, aliniatul I din Codul Penal, care priveşte zădărnicirea autorităţilor în ceea ce priveşte stăvilirea unor epidemii", a declarat Marius Mihăilă, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Articolul la care face referire şeful IPJ prevede că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Tânărul a fost izolat la domiciliu pentru următoarele 14 zile.

Şeful IPJ Sălaj a dat asigurări că oamenii legii vor întocmi dosare penale pentru toţi cei despre care există suspiciuni şi care nu declară corect la intrarea în ţară localitatea de unde vin.

"Poate există o practică pentru a nu rămâne la vamă ori carantinaţi în zona de intrare în ţară, ei declară că vin din altă zonă nepericuloasă şi abia după ce ajung în judeţul de domiciliu să declare de unde au venit în realitate. Din întâmplare, acest caz este în Sălaj, dar se poate întâmpla să fi fost în Vâlcea, în Tulcea... Vă daţi seama că dacă intră pe la punctul Petea şi merge acasă la Tulcea, a străbătut toată România", a mai precizat Mihăilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne