Corlăţean: Băsescu îl va numi premier pe Ponta

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru Der Standard că preşedintele Traian Băsescu îl va numi pe Victor Ponta premier după alegerile din 9 decembrie, întrucât nu va mai primi ajutor extern, dacă populaţia va oferi USL o majoritate clară.
Epoch Times România
01.12.2012

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru Der Standard că preşedintele Traian Băsescu îl va numi pe Victor Ponta premier după alegerile din 9 decembrie, întrucât nu va mai primi ajutor extern, dacă populaţia va oferi USL o majoritate clară.

”Reacţiile politice şi limbajul complet necuvinciioase ale preşedintelui din aceste zile arată că este foarte îngrijorat de rezultatul alegerilor. Dar sunt încrezător. Dacă populaţia va alege o majoritate clară, atunci nu va mai primi ajutor extern. Îl va numi premier pe Ponta”, a declarat Titus Corlăţean, rugat că comenteze unele afirmaţii privind o nouă suspendare a preşedintelui, în cazul în care nu-l va numi premier pe Victor Ponta.

Referitor la evenimentele din vară, şeful diplomaţiei a evocat ”influenţa puternică” a unor familii politice europene.

Totodată, Titus Corlăţean a declarat că deţine informaţii, potrivit cărora ”preşedintele i-a spus unui important lider european că suspendarea preşedintelui nu este consfinţită în Constituţie. Acel lider a crezut, deoarece provine din aceeaşi familie politică, deşi era o minciună clară”.

Ministrul de externe a mai spus că o altă minciună a aparţinut unui europarlamentar care a susţinut că CCR este echivalentul Curţii Supreme din SUA.

Întrebat dacă a discutat aceste chestiuni cu Viviane Reding, comisarul pentru justiţie, Titus Corlăţean a răspuns afirmativ, apreciind că oficialul european nu a participat la discuţie cu ”inima deschisă”, întrucât i-a pus aceeaşi întrebare 10 minute mai târziu.

Titus Corlăţean a mai declarat pentru cotidianul austriac că în vară USL a avut o comunicare ”atât de proastă” încât a pierdut lupta pe acest teren.

Pe de altă parte, ministrul afacerilor externe a recunoscut că lupta politică nu a făcut bine stabilităţii politice a ţării. ”Toţi, începând cu preşedintele, trebuie să tragă învăţămintele”, a punctat Corlăţean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor