Copreşedintă REPER cere Parchetului General să ancheteze "Planul Simion": Colectează ilegal datele personale ale românilor

Ramona Strugariu
Andrei Popescu
24.07.2024

Ramona Strugariu, copreşedintă REPER, a cerut, miercuri, Parchetului General să ancheteze “contractul” pe care trebuie să îl semneze românii cu AUR pentru a primi locuinţele promise de George Simion la preţ redus.

În plus, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Strugariu a criticat faptul că autorităţile române asistă “impasibile la cea mai mare escrocherie post Caritas, pe care o ridică la rang de artă un extremist cu aspiraţii prezidenţiale”.

“Simion colectează ilegal datele personale ale românilor, inclusiv codul numeric personal şi alte informaţii sensibile, în numele unei minciuni ordinare. Să explice public rapid domnul Simion cum îşi onorează contractul şi ce face cu datele oamenilor. Este ilegal şi modul în care le colectează şi modul în care vrea să le folosească. Instituţia preşedinţiei nu are voie să deţină asemenea date”, a mai precizat copreşedinta REPER.

Totodată, ea a afirmat că liderul AUR îşi bate joc până la capăt de oameni.

Postarea Ramonei Strugariu

Domnule Simion, vă semnez şi eu contractul dacă îmi giraţi cu locuinţa dumneavoastră proprie construirea şi livrarea la cheie a casei de 35 000 de euro!

Cer Parchetului General să se sesizeze din oficiu în cazul "contractului" lui Simion.

Este şocant cum autorităţile române, împreună cu o ţară întreagă, asistă impasibile la cea mai mare escrocherie post Caritas, pe care o ridică la rang de artă un extremist cu aspiraţii prezidenţiale. El invită românii să semneze împreună un contract prin care, din ipotetica funcţie de preşedinte al României, le oferă locuinţe de 35 000 de euro, le refinanţează credite şi le rezolvă multe griji ale vieţii.

Simion colectează ilegal datele personale ale românilor, inclusiv codul numeric personal şi alte informaţii sensibile, în numele unei minciuni ordinare.

Simion nu poate semna un contract prin care se angajează în numele unei funcţii publice pe care presupune că o va ocupa în viitor. Dacă este convins că poate onora angajamentul asumat în contract, să prevadă despăgubiri echivalente cu sumele promise, în caz de neîndeplinire a obligaţiilor.

Simion, chiar dacă ajunge preşedinte, nu îşi poate îndeplini obligaţiile prevăzute în contract. Cine are minima curiozitate de a citi în Constituţia României care este rolul şi care sunt atribuţiile preşedintelui vede acolo, scris negru pe alb, că preşedinţia nu este firmă de construcţii, nici instituţie financiară, că niciodată un preşedinte, nici măcar Parlamentul sau Guvernul nu pot avea asemenea atribuţii. Doar în Coreea de Nord decide Kim unde stai, ce mănânci, ce fel de credite îţi permiţi, cu drept de viaţă şi de moarte asupra oamenilor, la propriu.

Simion îşi bate joc până la capăt de oameni şi precizează în contract că demisionează în cazul în care nu-şi va îndeplini obligaţiile. Demisionează dintr-o funcţie ipotetică, pe care speră să o obţină minţind oamenii şi furându-le datele personale. Dar această demisie nu înseamnă nimic, oamenii rămân păgubiţi. Nu există niciun fel de sancţiune în cazul în care nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale.

Să explice public rapid domnul Simion cum îşi onorează contractul şi ce face cu datele oamenilor. Este ilegal şi modul în care le colectează şi modul în care vrea să le folosească. Instituţia preşedinţiei nu are voie să deţină asemenea date.

Dar cred că cel mai important este să explice aceste lucruri la Parchet, pentru că sute de români stau la cozi pentru a semna cea mai mare escrocherie politică post-decembristă a unui mare impostor.

Reamintim că, în încercarea de a câştiga preşedinţia ţării, George Simon le promite românilor case la 35.000 de euro (acesta fiind în fapt preţul de pornire) sau refinanţarea, cu dobândă zero şi alte costuri subvenţionate integral de stat, a creditelor bancare aflate în derulare, garantate cu ipotecă imobiliară, în limita unor sume cuprinse între 35 000 euro şi 70 000 euro, în cadrul unui aşa-zis Plan Simion.

Cei care îşi doresc ca George Simion să îi ajute să devină proprietarii unei case cu doar 35.000 de lei sunt invitaţi să semneze un contract cu liderul AUR, contract în care trebuie să-şi introducă datele personale.

Redacţia Epoch Times România l-a rugat pe fostul judecător Cristi Danileţ să analizeze contractul pe care românii care cred în oferta lui Simion îl semnează în schimbul promisiunii că vor avea şi ei o locuinţă la un plan permisiv. Iar acest contract, susţine Danileţ, “conţine multiple erori juridice menite să înşele românii naivi şi necunoscători ai unor aspecte banale de legislaţie”. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor