Copiii din Moldova vor avea de la 1 iunie un număr de telefon la care vor putea solicita asistenţă

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a eliberat companiei "Moldtelecom”, la solicitarea acesteia, licenţa de utilizare a numărului naţional scurt 116111 pentru serviciul de asistenţă telefonică pentru copii.

Serviciul urmează a fi lansat la 1 iunie curent. Licenţa este eliberată pentru perioada 1 iunie 2014 – 31 decembrie 2016.

Numărul respectiv este primul din cele trei numere naţionale scurte pentru servicii cu caracter social armonizate la nivel european (116000, 116111 şi 116123), pe care anterior ANRCETI le-a anunţat disponibile pentru atribuire.

Serviciul de asistenţă telefonică 116111 va oferi ajutor copiilor care au nevoie de îngrijire şi protecţie şi îi va pune în legătură cu diverse organizaţii şi resurse, le va oferi copiilor posibilitatea de a-si exprima temerile, de a vorbi despre aspectele care îi afectează în mod direct şi de a contacta pe cineva în caz de urgenţă.

Moldtelecom va oferi accesul la numărul pentru copii şi soluţia tehnică Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei pentru implementarea Serviciului de Asistenţă Telefonică Gratuită pentru Copiii. Ministerul a contractat în calitate de prestator al serviciului de consiliere Asociaţia Obştească Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii “La Strada”, care de mai bine de patru ani gestionează telefonul de încredere 080088008 pentru persoanele care suferă de violenţă în familie.

Scopul serviciului respectiv este a de a spori nivelul de protecţie a copiilor prin oferirea accesului direct şi gratuit la consiliere psiho-emoţională şi informarea copiilor despre drepturile lor şi modul în care aceste drepturi pot fi apărate. Apelurile la numărul 116111 vor fi gratuite pentru toţi utilizatorii din orişicare reţea fixă şi/sau mobilă, iar accesul la acest număr nu va fi condiţionat de o programare prealabilă. Serviciul va fi prestat în regim non-stop, 7 zile în săptămînă. Pe timp de noapte apelurile vor fi redirecţionate către un număr de telefon mobil al unui consilier de gardă.

Numărul 116111 are o identitate paneuropeană şi este utilizat pentru serviciul de asistenţă telefonică pentru copii în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe