Coordonator al Pro România valorifică electoral tragedia din Piatra Neamţ. Publică imagini cu una dintre victime

Alin Marina
Alin Marina (Facebook)
Andrei Popescu
16.11.2020

Alin Marina, fost PSD-ist şi actualmente coordonator online al Pro România, a atras asupra sa un val de indignări şi critici după ce, duminică seara, a publicat pe pagina de Facebook fotografii cu una dintre victimele incendiului care a avut loc în weekend la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, relatează Hotnews.ro. Luni, după ce informaţia a apărut în presă, fotografiile au fost şterse iar Marina şi-a cerut scuze.

În imaginile respective putea fi văzut cum, la scurt timp după izbucnirea incendiului, pompierii scot un pacient pe holul spitalului, cu tot cu patul în care se afla acesta. Totodată, imaginile au fost însoţite de un mesaj prin care Marina a atacat adversarii politici din PSD şi PNL:

“DEZASTRUL DE LA NEAMŢ! Administraţie locală #PSD, Guvern #PNL. 10 oameni au murit incendiaţi la Terapie Intensivă, crezând că se luptă cu virusul Covid-19. În realitate, se luptau cu un sistem care nu le-a dat nicio şansă de supravieţuire”.

 (media.hotnews.ro)
(media.hotnews.ro)

Într-un alt mesaj, Marina a acuzat o parte a mass mediei că încearcă să “albească” Guvernul Orban după tragedia din Neamţ, deşi, în urmă cu cinci ani, au condamnat Guvernul Ponta pentru tragedia de la Colectiv.

“Propaganda a intrat în funcţiune!!! Aceleaşi ‘ziare’ care în urmă cu 5 ani condamnau Guvernul Ponta pentru tragedia de la #colectiv, acum încearcă din răsputeri să albească Guvernul Orban de vina pentru morţii de la #PiatraNeamţ. În prima imagine avem de-a face cu o fofârlică lansată în urmă cu 30 de minute de un site prieten al regimului Iohannis-PNL. Dar iată că au apărut în timp record avizele despre care însuşi premierul a indicat în această după-amiază că ar fi lipsit. Ghinion”, a precizat coordonatorul Pro România.

De altfel, Marina a publicat pe pagina sa mai multe postări în care încearcă să îl culpabilizeze pe Iohannis şi pe liberali pentru drama de la spitalul din Neamţ.

Luni, după ce în spaţiul public s-a aflat despre faptul că a postat fotografia unei victime fără să îi blureze chipul, Marina şi-a cerut scuze şi a susţinut că gestul său a fost expresia unei refulări şi a mâhnirii sale că nu a putut face nimic pentru a schimba ceva din ceea ce s-a întâmplat. Politicianul a mai susţinut că va filtra cu responsabilitate postările viitoare.

“Sub puternicul impact emoţional al tragediei de la Neamţ, ştiind că mama unui coleg a murit în acel salon al groazei şi mâhnit de propria-mi neputinţă în a schimba ceva din ceea ce s-a întâmplat, am refulat, publicând imagini nepotrivite în social media. Regret felul în care am ales să gestionez situaţia aceasta şi vă asigur că voi filtra cu mai mare responsabilitate ceea ce postez. Sunt profund întristat de pierderile de vieţi omeneşti de la Neamţ şi înţeleg nevoia de intimitate a familiilor îndoliate. O voi respecta, aşa cum este decent şi normal”, a susţinut Marina, într-un drept la replică adresat Hotnews.

Reamintim că Marina nu s-a remarcat doar prin postări extrem de acide la adresa actualei guvernări şi a şefului statului, ci pare a fi şi un admirator al lui Nicolae Ceauşescu, fostul dictator comunist care şi-a ţinut poporul în beznă, foame şi frig pentru a plăti datoria externă a ţării pe care tot el o crease prin politica aberantă de industrializare forţată a României.

“De 30 de ani, în România se fură pe toate căile, se vând ultimele combinate comuniste, se împarte România şi se cucereşte. La 30 de ani după execuţia de la Târgovişte, numele NICOLAE CEAUŞESCU încă mai provoacă fiori şi oricine încearcă să îi apere onoare este ostracizat fără drept de apel. Asta deşi, timp de 30 de ani, nimic important nu a mai fost construit, nimic constructiv nu a mai fost propus. Trăim de 30 de ani din moştenirea lăsată de Regimul Comunist. CE MOŞTENIRE! Vă rog mult să mă contraziceţi! Chiar încerc să mă conving că greşesc...”, scria recent pe Facebook reprezentantul Pro România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor