Contracte de şase milioane de lei pentru cazarea aleşilor la hotel

Statul va plăti 6.040.301 de lei fără TVA pentru cazarea la hotel a parlamentarilor, după cum se prevede în două contracte încheiate de Senat cu două firme care au fost selectate prin negociere.
Parlament, Senatul României, dezbateri în plen (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
12.02.2013

Statul va plăti 6.040.301 de lei fără TVA pentru cazarea la hotel a parlamentarilor, după cum se prevede în două contracte încheiate de Senat cu două firme care au fost selectate prin negociere.

Unul dintre contracte a fost încheiat, pentru servicii de cazare la hotel, cu societatea care deţine Hotelul Marriott, de cinci stele, şi are o valoare de 1.181.651 de lei, fără TVA. Procedura de atribuire a fost prin negociere cu un singur ofertant, iar alegerea firmei respective a fost decisă pe 17 decembrie 2012 pentru o perioadă de 12 luni de zile.

Al doilea contract pentru cazarea parlamentarilor a fost încheiat cu Radisson Blu Hotel, tot de cinci stele, şi are o valoare de 4.858.650 de lei, fără TVA. Contractul are o perioadă de valabilitate de 12 luni.

Pe 16 ianuarie 2013, existau 99 de senatori cazaţi în regim hotelier, iar alţi 17 solicitaseră sume pentru cazarea în regim particular. Printre cei care nu au dorit să stea la hotel se numără: Teodor Atanasiu (PNL), Marius Bota(PSD), Dan Aurel Ioniţă (PPDD), Paul Ichim (PNL), Ion Luchian (PNL), Alexandru Mazăre (PSD), Augustin Mitu (PSD), Mihai Cristian Dănuţ (PPDD), Şerban Nicolae(PSD), Emil Marius Pâscan (PDL), Ion Popa (PNL), Daniel Savu (PSD), Doina Silistru (PSD), Eugen Năzare Ţapu (PNL), Constantin Tămagă (PSD), Ştefan Liviu Tomoiagă (PNL) şi Şerban Valeca (PSD). Cei care au preferat altă variantă de cazare primesc 101,5 lei/noapte.

Din cei 99 de senatori care au ales regimul hotelier, 60 au fost repartizaţi la Hotelul Radisson Blu, iar 32 au ajuns la Hotel Marriott, în timp ce la Hotel Royal sunt cazaţi patru senatori, iar la Hotel Monte-Nelly alţi doi senatori şi unul la Phoenicia Grand Hotel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor