Consumul de ceai verde protejeaza impotriva dementei si cancerului

Consumul de ceai verde protejeaza sistemul nervos central de diferite forme de dementa, inclusiv boala Alzheimer, au dovedit specialistii de la Universitatea din Newcastle.

Rezultatele studiilor recente confirma, de asemenea, ipoteza ca ceaiul verde poate juca un rol vital in protejarea organismului de cancer.

Savantii de la Universitatea Newcastle au lucrat in colaborare cu Gordon McDougall, un medic de la Institutul Stiintific de Cercetare a Horticulturii din Dundee (Scotia). Dr. McDougall a dezvoltat o tehnologie care imita sistemul digestiv uman.

Stiinta a dovedit ca un rol important in dezvoltarea bolii Alzheimer sunt compusii peroxidului de hidrogen cu proteina beta-amiloid. Studiile anterioare au demonstrat ca polifenolii — compusi continuti in ceaiul negru si verde, avand proprietati neuroprotectoare, protejeaza celulele creierului.

Polifenolii, odata ingerati, se scindeaza in alti compusi. In procesul experimentelor, cercetatorii au efectuat teste cu ajutorul unui model de celule tumorale, prin expunerea lor la efectele diferitor concentratii de toxine si compusi care se formeaza ca urmare a digestiei ceaiului verde.

Digestia asigura corpului nostru substante nutritive si este un proces vital important. Dar in procesul digestiei substantele introduse in organism nu patrund in organism neaparat in aceeasi forma in care au intrat.

"Experimentele noastre au aratat ca in procesul de digestie, substantele chimice continute in ceaiul verde, interactioneaza mai activ cu substantele cheie care declanseaza boala Alzheimer, decat in cazul ceaiului nedigerat", - a declarat Dr. Ed Okello, conducatorul echipei de cercetare.

”Ceaiul verde este folosit in medicina traditionala chineza de mii de ani si acum avem dovezi stiintifice ca ar putea fi eficient in vindecarea unor boli cu care ne confruntam in prezent. Este evident ca aparitia si tratarea unor boli precum cancerul si dementa este influentata de mai multi factori: regimul nutritional, efortul fizic, stilul de viata in general, dar cred ca ar fi destul de corect sa spun ca, cel putin o ceasca de ceai verde in fiecare zi va fi benefica pentru toti”, - a spus savantul.

Ceaiul verde contribuie la imbunatatirea memoriei, ajuta la prevenirea diabetului, stimuleaza recuperarea neuronilor maduvei spinarii si salveaza fumatorii de cancer pulmonar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură