Constantin va participa luni la Bruxelles la reuniunea Consiliului Uniunii Europene pe agricultură

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va participa în 25 februarie la Bruxelles la cea de a 3225-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene pe Agricultură şi Pescuit, printe subiecte fiind şi propunerea de Regulament pentru plăţi directe în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune.

De asemenea, la invitaţia ministrul agriculturii, industriei agroalimentare şi pădurilor din Republica Franceză, Stephane Le Foll, Daniel Constantin va participa în perioada 23 – 24 februarie 2013 la cea de a 50-a ediţie a Salonului Internaţional pentru Agricultură (SIA) eveniment ce se va desfăşura în acelaşi timp cu Salonul Maşinismului Agricol (SIMA), la Paris.

Cele două Saloane oferă o privire de ansamblu asupra filierelor alimentaţiei şi agriculturii din Franţa şi din întreaga lume şi oferă posibilitatea celor prezenţi de a cunoaşte ultimele evoluţii în domeniu. În cadrul întâlnirii cu omologul francez, ministrul Daniel Constantin va discuta modalităţile de identificare a unor noi proiecte de cooperare în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, ţinând cont de expertiza franceză în domeniu, dar şi aspecte privind Reforma Politicii Agricole Comune (PAC) 2014 - 2020. De asemenea, ministrul Daniel Constantin va avea o întâlnire bilaterală cu Benoît Hamon, ministru delegat pentru consum.

Potrivit comunicatului transmis sâmbătă de Ministerul Agriculturii, în 26 februarie, Daniel Constantin îl va însoţi pe prim-ministrul Victor Ponta la Copenhaga, ocazie cu care se va semna un document bilateral în domeniul zootehniei care va trasa principiile unei viitoare cooperări bilaterale româno-daneze. Principalele obiective ale acordului de cooperare se referă la sprijinul reciproc în ceea ce priveşte fermele zootehnice şi efectuarea de acţiuni comune de promovare a acestui sector, dezvoltarea economiei rurale, stabilirea unui model de fermă zootehnică, facilitarea transferului de know-how şi de tehnologii.