Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de demisia Georgianei Iorgulescu

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat la cunoştinţă, miercuri, despre cererea de demisie din cadrul instituţiei a Georgianei Camelia Iorgulescu, ce ocupă funcţia de reprezentant al societăţii civile în cadrul Consiliului.
. (Photos.com)
Epoch Times România
06.09.2012

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat la cunoştinţă, miercuri, despre cererea de demisie din cadrul instituţiei a Georgianei Camelia Iorgulescu, ce ocupă funcţia de reprezentant al societăţii civile în cadrul Consiliului.

"Urmează ca Senatul României să fie informat în legătură cu vacantarea unuia dintre cele două locuri ale reprezentanţilor societăţii civile din cadrul CSM, în vederea declanşării procedurii de desemnare a unui nou reprezentat al societăţii civile", informează CSM.

Georgiana Iorgulescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, declară că şi-a depus demisia din cadrul instituţiei deoarece există o "coliziune masivă" între valorile şi principiile după care se ghidează ea şi cele ale celorlalţi membri şi conducerea instituţiei.

Care sunt motivele demisiei

"Motivele mele ţin de o coliziune masivă dintre valorile şi principiile mele - mă rog, multe, puţine, vizavi de felul în care am gândit eu în momentul când am ajuns în CSM că ar trebui să funcţioneze această instituţie - şi felul în care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, consideră că ar trebui să se întâmple aceste lucruri", a declarat aceasta.

Ea a scos în evidenţă că "este veche coliziunea, nu datează de astăzi de ieri" şi că se gândise deja la demisie începând cu luna iunie.
"Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul. Eu nu pot să iau parte la tot felul de jocuri de culise, amânări, decizii luate fără să fie consultat Plenul, decizii luate unilateral de conducere. Eu vin din societatea civilă. Eu văd lucrurile simplu, transparent, făcute când trebuie şi cum trebuie. Nu am lucrat în instituţii publice până acum şi felul în care se lucrează în instituţiile publice este absolut halucinant", a precizat Georgiana Iorgulescu şi a menţionat că în continuare îşi va desfăşura activitatea în cadrul Centrului de Resurse Juridice.

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, la finalul şedinţei Plenului din 23 august, demisia din cadrul CSM.

Georgiana Camelia Iorgulescu, a fost iniţial susţinută la numirea în Consiliul Superior al Magistraturi de Asociaţia Magistraţilor din România, de Centru pentru Resurse Juridice şi de Asociaţia Pro Democraţia.

La data de 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în cadrul CSM, cu 59 de voturi "pentru", 50 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Cine este Gabriela Iorgulescu

Gabriela Iorgulescu este angajată din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior având calitatea de expert în Parlamentul României (1998-2000) şi de inspector de specialitate la Biroul de Licitaţii şi contracte din cadrul biroului Primăriei Ploieşti (1998).

Din 2000, aceasta îşi desfăşoară activitatea la Centrul de Resurse Juridice, unde este responsabilă de diverse proiecte şi programe. Din ianuarie 2005 ocupă funcţia de director executiv al Centrului de Resurse Juridice.

Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociaţia Magistraţilor din România şi UNICEF România, în intervalul 2003-2008.

A terminat Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, având şi o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi una de mediator de la Ministerul Justiţiei, Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti.

Din 2004 este membră a Baroului Bucureşti şi, de asemenea, membră de onoare a Asociaţiilor Magistraţilor din România din 2005.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor