Consilierul personal al lui Buzatu, politician care refuza purtarea măştii, a murit după infectarea cu coronavirus

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a încetat din viaţă în spital, după ce a fost confirmat cu COVID-19, relatează Adevărul.

Bărbatul a fost confirmat pozitiv pe 29 iulie, era internat la o clinică din Iaşi şi avea comorbidităţi, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace şi pulmonare.

Ulterior confirmării diagnosticului de COVID-19, Dumitru Buzatu, politician care s-a remarcat prin refuzul de a purta masca de protecţie, a declarat pentru presa locală că atât el, cât şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în aparatul propriu al preşedintelui au efectuat pe cheltuială proprie testul pentru COVID, iar rezultatele au fost negative. Buzatu a mai declarat că respectivul consilier nu se mai prezentase la serviciu de aproximativ nouă zile, fiind bolnav.

Reamintim că în ultimele luni, Consiliul Judeţean Vaslui a adoptat o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus, una dintre obligaţiile angajaţilor fiind purtarea măştilor de protecţie. Dumitru Buzatu a declarat însă că nu va respecta această obligaţie, deşi el a fost chiar semnatarul planului.

Gestul lui Buzatu a fost urmat şi de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, Vasile Marciuc, acesta refuzând şi el să poarte mască de protecţie la mai multe şedinţe ale CJ Vaslui, precum şi în cadrul altor evenimente oficiale. Merită precizat că Dumitru Buzatu a declarat în cadrul unei intervenţii tv că el nu crede în coronavirus şi că nu va purta niciodată mască de protecţie. Social-democratul a adăugat că nu a îndemnat alte persoane să-i urmeze gestul, însă simplul fapt că el nu poartă masca este un exemplu pe care simpatizanţii săi, sau cei ce îi acordă încredere, l-ar putea urma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne