Consilierii locali PNL Sector 1 o acţionează în instanţă pe Clotilde Armand pentru abuz în serviciu

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Consilierii locali PNL Sector 1 au anunţat că o dau în judecată pe primarul Clotilde Armand, pentru abuz în serviciu. Concret, liberalii o acuză pe aceasta că propaga ştiri fake-news în spaţiul public.

Unul dintre lucrurile pe care i le reproşează liberalii primarului este faptul că aceasta a susţinut că liberalul Burduja, actualmente ministru şi preşedinte al PNL filiala Sector 1, blochează digitalizarea primăriei pe care o conduce ea. Potrivit consilierilor PNL, în fapt, Clotilde Armand este cea care ţine la sertar din mai a.c. Proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administraţia publică a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti.

Redăm comunicatul PNL:

Ştirile fake news propogate în spaţiul media de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, prin armata de troli şi prin funcţionari din aparatul de specialitate plătiţi din bani publici au determinat consilierii locali ai PNL Sector 1 să o cheme pe Clotilde Armand în judecată pentru a răspunde în faţa legii.

Care este de fapt realitatea? Clotilde Armand, printr-un abuz în serviciu săvârşit cu sprijinul funcţionarilor din aparatul de specialitate refuză cu rea credinţă să pună în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1, obligaţie prevăzută în sarcina primarului de art. 154 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, abuz constatat şi de echipa de control a Instituţiei Prefectului prin Raportul nr. 9818 din 05.05.2022, prin care stabileşte şi un plan de măsuri, cu termene şi responsabilităţi concrete, ignorat de asemenea de doamna primar.

„Atitudinea primarului este de dispreţ total faţă de cetăţeni şi lege. De doi ani vedem numai circ şi scandal. Singura mare realizare a fost alocarea a 100 de milioane de lei pentru panseluţe la ultima rectificare bugetară, în timp ce sectorul se scufundă în mizerie şi incompetenţă administrativă.

În plus, vorbim despre un abuz continuu şi extrem de grav: zeci de hotărâri de consiliu local deja votate şi care, în loc să fie puse în executare, sunt blocate cu bună ştiinţă de primar de luni de zile. Mai mult, ţine în sertar şi proiectele de hotărâri depuse de colegii noştri, pe care refuză să le supună votului consiliului local, deşi ating zone de mare de interes pentru cetăţenii sectorului 1: şcoli, parcări, locuire, calitatea vieţii, digitalizare. La interpelări său solicitări de informaţii adresate de consilierii locali PNL aplică aceiaşi procedură: zero răspunsuri, abuzuri pe linie. La şedinţele de consiliu primarul lipseşte cu desăvârşire, iar în spaţiul public propagă cu bună ştiinţă minciuni şi ştiri false, pe principiul 'hoţul strigă hoţii' şi sub impresia că 'are dreptate cel care urlă mai tare şi mai mult'.

Este disperarea generată de lipsa oricăror rezultate pozitive în administrarea sectorului 1, pentru care toţi sunt vinovaţi, cu o singură excepţie: Clotilde Armand”, a declarat preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Referitor la postarea primarului Armand prin care acuză Consilierii Locali PNL că blochează digitalizarea primăriei, ţinem să precizăm următoarele:

Clotilde ARMAND ţine la sertar din data de 10 mai 2022 Proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administraţia publică a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, denumit Sectorul 1 DIGITAL şi aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare nr. K2-103, proiect al consilierilor PNL la iniţiativa preşedintelui PNL Sector 1, Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

În ceea ce priveşte cea de-a doua componentă a postării menţionate mai sus, privind „Un proiect complex prin care sunt implementate mai multe strategii esenţiale pentru dezvoltarea Sectorului 1” vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Acest proiect nu a făcut obiectul şedinţei din 29 iulie 2022, aşadar ori doamna primar nu a fost bine informată, ori doreşte în continuare să îşi mascheze incompetenţa prin atacuri politice de cea mai joasă speţă, ca de obicei. Proiectul K2-141/05.07.2022 se referea la aprobarea şi finanţarea proiectului de transpunere în practică a principiilor bunei guvernări la nivelul Sectorului 1 prin implementarea Strategiei de management şi dezvoltare instituţională (SMDI) pentru perioada 2022-2023 în cadrul POCA 2014-2020, CP 18/2022 pentru regiunea mai dezvoltată, cod apel:POCA/1014/2/1 Strategia de management şi dezvoltare instituţională a Primăriei Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti(SMDI) pentru perioada 2022-2023 şi a Planului de acţiune pentru implementarea SMDI pentru perioada 2022-2023”. Pe lângă faptul că strategiile la care face referire Primarul Armand nu sunt pentru perioada 2022-2030, cum a menţionat în postare, ci 2022-2023, strategiile lipsesc cu desăvârşire de la proiectul prezentat în şedinţa de consiliu, proiectul fiind incomplet.

Mai mult decât atât, ANUNŢUL nr. M3-152/28.06.2022 de pe site-ul insituţiei la Secţiunea Proiecte în dezbatere publică a fost postat proiectul cu termen de închidere a procedurii 08.08.2022. Aşa cum uşor se poate observa, termenul de dezbatere nu s-a încheiat.

Odată cu cu Strategia pentru perioada 2022-2023 s-a efectuat şi o evaluare a activităţii interne a aparatului primarului prin chestionare, evaluare care nu a fost adusă în niciun fel la cunoştinţă consiliului local, deşi prezintă un mare interes.
Sectorul 1 este al cetăţenilor, iar cetăţenii nu vor o primărie administrată doar pe Facebook.