Congresul mexican organizează o audiere pe tema OZN-urilor cu presupuse corpuri "extraterestre"

(cosmin4000 / Getty Images)

Parlamentarii mexicani au ascultat mărturii potrivit cărora "nu suntem singuri" în Univers şi au văzut rămăşiţe ale unor fiinţe non-umane, în cadrul unei audieri extraordinare care a marcat primul eveniment din Congresul ţării latino-americane privind OZN-urile, potrivit Reuters.

În cadrul audierii de marţi privind FANI, acronimul spaniol pentru ceea ce de obicei se numeşte acum Fenomene Anomale Neidentificate (FANE), politicienilor le-au fost prezentate două artefacte despre care jurnalistul mexican şi un pasionat de OZN-uri Jaime Maussan a afirmat că sunt cadavrele unor extratereştri.

Specimenele nu aveau nicio legătură cu vreo formă de viaţă de pe Pământ, a declarat Maussan.

Cele două "corpuri" minuscule, expuse în cutii, au câte trei degete la fiecare mână şi capete alungite. Maussan a spus că au fost recuperate în Peru, în apropierea vechilor linii Nazca, în 2017. El a precizat că au o vechime de aproximativ 1.000 de ani, analizate printr-un proces de datare cu carbon de către Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM).

Astfel de descoperiri similare din trecut s-au dovedit a fi rămăşiţele unor copii mumificaţi.

Maussan a declarat că este pentru prima dată când sunt prezentate astfel de dovezi.

"Cred că există o demonstraţie clară a faptului că avem de-a face cu specimene non-umane care nu sunt înrudite cu nicio altă specie din lumea noastră şi că toate posibilităţile sunt deschise pentru orice instituţie ştiinţifică... pentru a o investiga", a declarat Maussan.

"Nu suntem singuri", a adăugat el.

José de Jesus Zalce Benitez, directorul Institutului Ştiinţific pentru Sănătate din cadrul marinei mexicane, a declarat că au fost efectuate radiografii, reconstrucţii 3D şi analize ADN pe rămăşiţe.

"Pot afirma că aceste corpuri nu au nicio legătură cu fiinţele umane", a declarat el.

UNAM a republicat, joi, o declaraţie emisă pentru prima dată în 2017, afirmând că lucrările efectuate de Laboratorul său naţional de spectrometrie de masă cu acceleratoare (LEMA) au avut ca scop doar determinarea vârstei mostrelor.

"În niciun caz nu tragem concluzii cu privire la originea eşantioanelor respective", se arată în declaraţie.

Legiuitorii au ascultat, de asemenea, declaraţia fostului pilot al Marinei americane Ryan Graves, care a participat la audieri în Congresul SUA despre experienţa sa personală cu UAP şi despre stigmatul care însoţeşte raportarea unor astfel de apariţii.

Congresmanul Sergio Gutierrez, din partea partidului Morena, aflat la guvernare, al preşedintelui Andrés Manuel Lopez Obrador, a declarat că speră ca audierea să fie prima din alte evenimente similare din Mexic.

"Am rămas cu întrebări, îngrijorări şi cu dorinţa de a continua să vorbim despre acest lucru", a declarat Gutierrez.

În ultimii ani, guvernul SUA a făcut o schimbare de macaz în ceea ce priveşte informaţiile publice despre UAP, după decenii de tergiversări şi devieri. Pentagonul a investigat în mod activ observaţiile raportate în ultimii ani de către aviatorii militari, în timp ce un grup independent al NASA care studiază OZN-urile este primul de acest fel al agenţiei spaţiale.

NASA urmează să discute joi concluziile studiului.

Maussan s-a confruntat miercuri cu reacţii rapide şi critici din partea scepticilor care au pus la îndoială autenticitatea prezentării sale.

"Acest lucru ar putea afecta cu adevărat eforturile de a lua în serios această problemă. De ce nu au aşteptat până când a fost gata o lucrare ştiinţifică pentru a o publica?", a declarat un utilizator al platformei de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.