Companiile solare avertizează UE cu privire la taxele pentru importul de produse din China

Panouri solare ale firmei Bosch în Germania (MICHAEL REICHEL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.04.2013

The Guardian a raportat că mai mult de 1.000 de companii europene din sectorul fotovoltaic au scris un avertisment Comisiei Europene cum că drepturile de import pentru panourile solare din China ar putea avea efecte grave asupra industriei.

Potrivit documentului, Comisia a lansat recent măsuri anti-dumping şi o anchetă antisubvenţie pentru producătorii chinezi de panouri solare, după o plângere din partea companiilor solare europene care susţinea că concurenţii lor beneficiază de subvenţii neloiale.

FT a declarat că donnul Karel De Gucht, Comisarul pentru Comerţ, caută noi puteri pentru a forţa companiile să coopereze cu investigaţiile, în încercarea de a consolida poziţia Bruxellesului "în conflictele sale comerciale cu Beijingul.”

Documentul susţine că noile puteri ale lui De Gucht îi vor permite să înceapă investigaţiile fără a primi o plângere oficială de la o companie sau industrie şi, într-o mişcare care a înfuriat Beijing-ul, el pregăteşte un astfel de caz împotriva giganţilor chinezi de telecomunicaţii Huawei şi ZTE.

Între timp, UE doreşte să lanseze negocierile privind un acord de investiţii cu Beijingul înainte de summitul UE-China, care este de aşteptat să aibă loc la sfârşitul acestui an.

O evaluare a impactului înainte de negocieri este în curs de desfăşurare, Comisia fiind preocupată de o lipsă de concurenţă echitabilă, inclusiv limite de acces la piaţă şi tratament discriminatoriu, susţine site-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor