Colonel al forţelor speciale americane împuşcă mortal în faţa casei sale un cecen aflat ilegal în SUA

Pistol (Pixabay)
Redacţia
26.05.2024

Doi ceceni fără acte de identitate - şi care nu figurau în nicio bază de date naţională a SUA – au fost surprinşi în timp ce "făceau fotografii" sau probabil spionau în faţa casei unui colonel de elită al forţelor speciale ale armatei americane în apropiere de Fort Liberty, fostul Fort Bragg, în statul american Carolina de Nord, relatează Zero Hedge.

Potrivit Fox News, colonelul i-a confruntat pe bărbaţi, dintre care unul folosea un "teleobiectiv" şi făcea fotografii copiilor săi în seara zilei de 3 mai, moment în care a izbucnit o altercaţie, operatorul forţelor speciale împuşcându-l mortal pe unul dintre ceceni.

FBI a declarat pentru Fox News: "Partenerii noştri din cadrul biroul şerifului din comitatul Moore au contactat Biroul după ce a avut loc un deces prin împuşcare în Carthage. Un agent special s-a întâlnit cu anchetatorii şi a pus la dispoziţie un traducător pentru a depăşi bariera lingvistică la interogatorii".

Şeriful local, Ronnie Fields, a declarat: "Cel care a sunat a indicat că un individ a fost observat făcând fotografii pe proprietate şi a devenit agresiv faţă de un rezident aflat în faţa casei sale.... Persoana decedată a fost găsită la aproximativ 250 de metri de şosea, pe proprietatea rezidenţială".

De-a lungul anilor, militari din cadrul operaţiunilor speciale au observat o creştere a "interacţiunilor ciudate" şi a "supravegherii suspecte a lor şi a familiilor lor", potrivit Fox News. Unii afirmă că acest lucru face parte din programele de spionaj străine.

Străinul care a fost ucis - Ramzan Daraev, în vârstă de 35 de ani, lucra ca subcontractant pentru Utilities One, dar în momentul incidentului, "Daraev nu era în posesia niciunui echipament de lucru, îmbrăcăminte de lucru sau acte de identitate", a precizat Fox News.

Surse din cadrul serviciilor de informaţii au explicat pentru Fox că "angajarea la o companie de electricitate este adesea o acoperire pentru statut/acţiune".

Acest incident este încă un mister. Cel mai mare semnal de alarmă este faptul că un străin aflat ilegal în SUA a folosit un teleobiectiv pentru a face fotografii în faţa casei unui ofiţer de elită al forţelor speciale.

De asemenea, de ce o "corporaţie străină" lucrează la infrastructura critică a SUA? Există o mulţime de întrebări aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor