Cod galben de ninsori şi viscol, valabil joi şi vineri

Vremea se va strica în majoritatea zonelor ţării, pentru care meteorologii au emis cod galben de ninsori, viscol şi vânt puternic, valabil joi şi vineri.
(GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images)
Cristina Boiangiu
13.03.2013

Vremea se va strica în majoritatea zonelor ţării, pentru care meteorologii au emis cod galben de ninsori, viscol şi vânt puternic, valabil joi şi vineri. Administraţia Naţională de Meteorologie a atras atenţia că se vor semnala precipitaţii abundente, intensificări de vânt şi ninsori viscolite în mai multe judeţe din ţară.

Codul galben intră în vigoare joi, de la ora 12, în 27 de judeţe din vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales la munte, va ninge. În unele zone, cantităţile de apă vor ajunge la 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări de până la 55-70 de kilometri pe oră şi peste 80-90 de kilometri pe oră la munte.

Vineri, între orele 10 şi 20, codul galben va fi extins în întreaga ţară. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 de kilometri pe oră şi peste 90 de kilometri pe oră la munte. În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte va mai ninge slab şi viscolit.

Temperaturile vor scădea semnificativ la nivelul întregii ţări, au anunţat meteorologii. Răcirea se va simţi la început în regiunile intracarpatice, apoi, zilele de sâmbătă şi duminică, în întreaga ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor