Cum va fi vremea până pe 24 martie

În primele zile vremea va fi frumoasă şi caldă pentru această perioadă, după care va urma o răcire accentuată, după 15 martie, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie care a prezentat prognoza pentru intervalul 11 -24 martie, realizată pe baza informaţiilor de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Ghiocei în Pădurea Băneasa (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
11.03.2013

În primele zile vremea va fi frumoasă şi caldă pentru această perioadă, după care va urma o răcire accentuată, după 15 martie, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie care a prezentat prognoza pentru intervalul 11 -24 martie, realizată pe baza informaţiilor de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Banat, în perioada 11-14 martie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele se vor încadra între 4 şi 6 grade. După 15 martie, se va răci, iar la sfârşitul de săptămână se vor înregistra valori medii ale temperaturilor maxime de 1…4 grade, iar minimele vor deveni negative coborând la -2…-5 grade. În săptămâna 18-24 martie, vremea se va încălzi şi se va ajunge la temperaturi medii ziua între 9 şi 13 grade şi noaptea uşor pozitive. Pe toată perioada prognozei, există probabilitatea de a ploua.

În Crişana, până pe 14 martie, va fi mai cald decât în mod normal. Temperaturile diurne vor ajunge la 10…13 grade, iar valorile minime vor fi în medie de 2…5 grade. După aceea va urma o răcire accentuată, iar la sfârşitul săptămânii vor fi valori medii ale temperaturilor maxime de 1…3 grade şi minime negative. În săptămâna 18-24 martie, se va încălzi, iar maximele vor ajunge la 9 - 13 grade. Probabilitatea de precipitaţii se menţine ridicată.

În Transilvania, până pe 14 martie, maximele vor ajunge la 13 grade Celsius, după care va urma o răcire bruscă, iar temperaturile din timpul zilei vor coborî până la 2…5 grade, iar minimele se vor situa între -8 şi -4 grade. Din 18 martie, se va încălzi uşor şi treptat, iar maximele vor ajunge la 11 grade. Vor fi precipitaţii în majoritatea zilelor, mai ales sub formă de ploaie.

În Maramureş, până pe 14 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit cu valori medii ale temperaturii de 11…13 grade ziua şi 2…4 grade noaptea. Apoi va urma o răcire, iar la sfârşit de săptămână regimul termic va fi sub mediile perioadei, cu temperaturi ziua în medie de 2…5 grade, iar noaptea de -7…-4 grade. Din 18 martie, vremea se va încălzi treptat, iar probabilitatea pentru ploaie va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor intervalului.

În Moldova, până pe 15 martie va fi cald, cu temperaturi de până la 13 grade, iar între 16 şi 18 martie se va răci mai ales pe timpul nopţilor când se vor înregistra minime negative în toată regiunea. Din 19 martie, temperaturile vor creşte, iar pe toată perioada intervalului va ploua slab şi moderat.

În Dobrogea, până pe 15 martie, va fi cald pentru această perioadă, cu temperaturi de până la 17 grade. O răcire puternică va avea loc după 16 martie, iar până pe 19 martie va fi o vreme mai rece decât normal, cu medii ale maximelor de 5...8 grade şi minime ce pot deveni uşor negative.
Se va încălzi după 20 martie şi va ploua mai ales în prima jumătate a intervalului.

În Muntenia, până pe 15 martie, vremea va fi caldă, cu maxime de 17 grade, iar după 16 martie se va răci, iar maximele vor coborî la 6...9 grade. După 19 martie, se va încălzi uşor şi temperaturile vor ajunge la normele climatologice. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată.

În Oltenia, până pe 15 martie vremea va fi mai caldă decât în mod normal, iar maximele vor ajunge la 17 grade, în timp ce minimele se vor situa între 3 şi 6 grade. Între 16 şi 18 martie, se va răci, iar maximele vor coborî la 6...9 grade. După 19 martie, vremea se va încălzi uşor. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este ridicată în majoritatea zilelor intervalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor