CNADNR a aprobat platile catre Bechtel fara acordul firmei care supervizeaza lucrarile

Epoch Times România
29.02.2008

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a aprobat platile aferente anului 2008 catre constructorul autostrazii Brasov-Bors, compania americana Bechtel, fara sa aiba acordul firmei franceze care supervizeaza lucrarile, Scetauroute.

Compania de Drumuri a platit 95% din suma inclusa in dispozitia de plata catre Bechtel fara avizul Scetauroute, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, directorul general al CNADNR, Mihai Grecu.

El a motivat lipsa acordului Scetauroute prin nesuprapunerea programului de lucru al companiei cu cel al Bechtel.

"Potrivit contractului, Scetauroute trebuie sa aiba acelasi program de lucru cu Bechtel, insa acest lucru nu s-a intamplat si de aceea nu a certificat lucrarile si nici nu a vizat plata, terminand programul de lucru mai repede", a spus Grecu.

Seful CNADNR sustine ca programul Scetauroute ar fi unul dintre motivele intarzierii lucrarilor.

Directorul CNADNR a adaugat ca acelasi consultant trebuia sa predea, inca din 2007, proiectul tehnic pentru reabilitarea drumului Arad-Timisoara.

"Termenul final de predare a proiectului tehnic este 1 martie, altfel vom rezilia contractul si vom include firma Scetauroute pe lista neagra, pentru ca a intarziat cu 12 luni predarea proiectului tehnic pentru reabilitarea drumului Arad-Timisoara", a mai spus Grecu.

CNADNR a epuizat deja bugetul autostrazii Brasov-Bors, pentru 2008, iar in aceste conditii lucrarile ar putea fi stopate, conform firmei.

Singura plata a CNANDR catre constructorul Bechtel a fost de 140 milioane euro, reprezentand un avans de 30% din valoarea totala a lucrarilor programate pentru acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor