CNA: Antena 1 Bucureşti şi Antena 1 Constanţa, licenţă audiovizuală pentru încă 9 ani

Epoch Times România
10.04.2012

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au aprobat, în unanimitate, solicitarea de prelungire a licenţei audiovizuale pentru Antena 1 Bucureşti şi Antena 1 Constanţa.

Directorul general al Antena Group Sorin Alexandrescu a precizat că strategia trustului va fi continuată în următorii 5 ani şi va oferi publicului un divertisment de calitate, va include investiţii "în zona de ştiri" şi trecerea la emisie în sistem HD.

"Trendul amenzilor CNA este descrescător, dar există anumite zone în care lucrurile nu ajung la înălţimea valorilor pe care ni le propunem", a spus Alexandrescu, referindu-se la unele derapaje în emisiunile de divertisment semnalate de membrii CNA.

De asemenea, Sorin Alexandrescu a precizat că Antena Group are în vedere lansarea mai multor "canale de nişă şi cross-nişă".

Unul dintre membrii CNA, Christian Mititelu, a recomandat ca Antena Goup să aibă în vedere reperele morale ale invitaţilor, criterii după care sunt invitate diferite persoane în studio.

De asemenea, el a propus reprezentanţilor Antena Group schimbarea titlului emisiunii "În puii mei", în grila de toamnă, şi a solicitat o garanţie a calităţii emisiunilor de divertisment pentru licenţa audiovizuală solicitată pentru următorii nouă ani.

CNA a amânat, pe 29 martie, la o zi după ce fostul director general Antena Group Adrian Nanulescu şi-a dat demisia, prelungirea de licenţă audiovizuală pentru Antena 1 Bucureşti şi Antena 1 Constanţa, membrii Consiliului condiţionând licenţa de refacerea grilei.

Grila a fost detaliată pentru Antena 1 Constanţa, iar pentru Antena 1 Bucureşti au fost redactate titlurile emisiunilor în limba română.

Antena 1 Constanţa are 13% producţii locale, restul programului fiind retransmisia postului central.

Antena 1 are 37 de licenţe locale, dintre care 16 staţii au program local.

De asemenea, CNA a acordat licenţă audiovizuală pentru Brăila Dens FM şi pentru TV Galaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor