Clubul Diplomaţilor: Festivitatea de premiere a câştigătorilor Cupei MAE 2012

Ziarul Epoch Times România a fost invitat miercuri seara să participe la festivitatea de premiere a câştigătorilor Cupei Ministerul Afacerilor Externe (MAE) care avut loc la Clubul Diplomatic din Bucureşti, începând cu orele 19.00. Ceremonia a fost deschisă de Dan Petre, secretarul de stat al MAE. Premiile au fost acordate de personalităţi marcante din lumea sportului, precum Gheorghe Hagi, Ruxandra Dragomir şi Mihaela Borcea. Cu ocazia festivităţii de premiere a avut loc o paradă a modei, al binecunoscutul designer Mihai Albu.
Clubul Diplomatic: fotografiatul la 360 de grade - "nimic nu scapă" (Epoch Times România)
Ana Petrescu
27.06.2012

Ziarul Epoch Times România a fost invitat miercuri seara să participe la festivitatea de premiere a câştigătorilor Cupei Ministerului Afacerilor Externe (MAE) care a avut loc la Clubul Diplomatic din Bucureşti, începând cu orele 19:00. Ceremonia a fost deschisă de Dan Petre, secretar de stat la MAE. Premiile au fost acordate de personalităţi marcante din lumea sportului, precum Gheorghe Hagi, Ruxandra Dragomir şi Mihaela Borcea. Cu ocazia festivităţii de premiere a avut loc o paradă a modei, a binecunoscutului designer Mihai Albu. Oaspetii au avut parte de o seară placută si elegată.

În cadrul ceremoniei au fost desemnaţi câştigătorii competiţiilor de fotbal, baschet, tenis, ping pong, badminton şi şah.

Astfel, echipa Ucrainei a câştigat competiţia de fotbal din cadrul Cupei, iar cea a Serbiei pe cea de baschet.

Pe locul al doilea este echipa din Turkmenistan, România clasându-se pe locul al treilea. La badminton feminin locurile I şi III au fost ocupate de românce, Luminiţa Bălan (MAE) şi Cristina Zamfirache (MAE), pe când locul II a revenit reprezentantei Indiei, Nalini Agrawal. În ceea ce priveşte competiţia masculină de badminton, niciun loc nu a revenit unui reprezentant al ţării noastre. Podiumul a fost ocupat, în ordine crescătoare, de Ajay Agrawal din India, Mohamad Fauzy Abdul Wahab din Malaezia şi de Mohamad Fareed Zakaria pe locul I, tot din Malaezia.

La tenis, Ruxandra Dragomir a avut plăcerea să ofere premiul I lui Vlad Ionescu, care a participat la competiţia masculină de tenis simplu, Cristinei Zamfirache, tenis feminin simplu. La competiţia de tenis dublu locul I a fost ocupat de mai mulţi competitori, respectiv Vlad Ionescu/ Bogdan Stănescu şi Mihail Harbic/Sorin Moise.

A existat şi o competiţie de ping-pong în care Cristinel Romanescu, preşedintele Federaţiei de Tenis de Masă a avut onoarea să acorde premiul I reprezentantului Republicii Democrate Coreene, Kim Son Gyong. La tenis de masă dublu premiul I le-a revenit tot coreenilor Kim Son Gyong/Han Ki Ho.

Competiţia de şah a fost câştigată în exlusivitate de români. Pe locul al treilea s-a clasat Radu Mihai Şerbănescu, pe cel de-al doilea Şerban Gabriel Dumitrache, iar locul întâi a fost câştigat de Andrei-Alexandru Cruceanu. Cea de-a şasea competiţie din cadrul Cupei MAE a fost cea de baschet, unde locul I i-a revenit Serbiei, cel de-al doilea Federaţiei Ruse, iar cel de-al treilea echipei MFA din România.

Cea de-a X-a ediţie a Cupei MAE s-a desfăşurat pe durata a două week-end-uri, 16-17 iunie şi 23-24 iunie. La eveniment au participat peste 350 de diplomaţi români şi reprezentanţi ai ambasadelor acreditate în România, înscrişi în cele şase competiţii - fotbal, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, badminton şi şah. Cupa a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe sub sloganul “Cupa diplomaţilor: joc corect, joc pentru toţi” (The diplomatic open: play fair, play for all).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor