Clubul CFR Cluj, sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF

Formaţia din Gruia a fost penalizată cu 4 puncte din clasamentul actul al Ligii I, din cauza datoriilor financiare
(Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)
Marius Drăgoi
23.02.2016

Conform site-ul oficial al Federaţiei Române de specialitate, clubul de fotbal CFR din Cluj-Napoca, care în prezent ocupă poziţia a 9-a în clasamentul Ligii I, cu 28 de puncte, a fost penalizat cu 4 puncte de către Comisia de Disciplină şi Etică, din motiv că gruparea ardeleană nu a demonstrat până la data de 30 noiembrie 2015, achitarea datoriilor restante către alte cluburi şi jucători/angajaţi existente la 30 septembrie 2015.

"Comisia admite încălcarea de către CFR Cluj a prevederilor art. 54.3. şi 55.3. din RNLCFF şi dispune sancţionarea Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cu deducerea a 4 puncte din clasamentul sezonului aflat în desfăşurare", se arată în soluţia Comisiei de Disciplină.

Multipla campioană naţională (2008, 2010 şi 2012), care se află la a doua sancţiune de acest fel, are dreptul de a face recurs în termen de două zile de la comunicare către Comisia de Apel a FRF, în cazul în care sentinţa rămâne definitivă, CFR Cluj va coborî pe locul 10 în clasamentul Ligii I, cu 24 de puncte.

În replică, preşedintele "Feroviarilor", Iuliu Mureşan, a declarat că echipa sa va recupera punctele pierdute în urma sancţiunii:

"Trebuie să facem mai multe puncte decât ne pot lua Comisiile. S-a introdus un lucru care nu era înainte: o monitorizare a UEFA pentru datorii la jucători, sunt aceleaşi datorii pentru care am mers la TAS pentru că nu am acumulat alte datorii de la intrarea în insolvenţă. Suntem pedepsiţi de mai multe ori pentru acelaşi lucru."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor