Clotilde Armand: Recorder a publicat dovada că PNL plăteşte ştiri denigratorii la adresa mea. 1000 euro bucata

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a sesizat Avocatul Poporului după dezvăluirile Recorder privind banii publici pompaţi de PSD şi PNL în presă.

"Iată că a sosit momentul adevărului. Recorder a publicat dovada că PNL plăteşte ştiri denigratorii la adresa mea. 1000 euro bucata. La RTV. Din banii dvs. Din banii subvenţionaţi. Sper ca mai multă lume să vadă asta. (...) Legat de banii daţi de PSD şi PNL presei pentru a face linşaje mediatice, mi-am adus aminte că noi avem Avocatul Poporului. Plătit regeşte tot de popor ca să intervină exact în astfel de situaţii. Din câte ştiu eu Avocatul Poporului este autoritatea publică din România care poate sesiza direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor şi poate interveni în astfel de situaţii", a declarat Clotilde Armand.

Astfel, edilul Sectorului 1 a sesizat instituţia Avocatului Poporului în urma dezvăluirilor jurnaliştilor de la Recorder "prin care o ţară întreagă a aflat cum PNL şi PSD plătesc bani publici să fiu linşată mediatic".

"Fac acest demers pentru ca nimeni să nu mai treacă vreodată prin campaniile de denigrare şi linşaj la care am fost supusă. În fundamentarea sesizării mele am reamintit despre raportul de monitorizare al Consiliului Europei privind ţara noastră în care s-a cerut şi următorul aspect: 'să se introducă prevederi legale care să oblige la dezvăluirea contractelor secrete dintre partidele politice şi mass-media în baza cărora fondurile publice sunt transferate către presă'. Cu alte cuvinte, Consiliul Europei a cerut PNL şi PSD să desecretizeze contractele cu RTV, A3 şi restul presei care produce ştiri sau linşaje politice la comandă din banii publici", a adăugat Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne