Clotilde Armand, în război cu EVZ: Voi cere în justiţie reparaţii pentru calomniile motivate politic

Consiliera Clotilde Armand, de la USR, se declară victima unei campanii intense de dezinformare şi calomniere susţinută de o anumită parte a presei controlată de partidele politice corupte.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Supărată că Evenimentul Zilei a publicat un lung articol din care iese cu imaginea "şifonată", consiliera Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi România, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va cere în justiţie reparaţii pentru "calomniile motivate politic" la adresa sa.

"În ultimul an am fost ţinta unei campanii intense de dezinformare şi calomniere susţinută de o anumită parte a presei controlată de partidele politice corupte. Am fost prezentată în mod nereal ca responsabilă pentru pagubele suferite de statul român în contractul cu constructorul american de autostrăzi Bechtel", a declarat Clotilde Armand.

Reprezentanta USR a explicat că, în realitate, Bechtel a venit în România în anul 2003 adusă de Năstase - PSD şi a plecat în luna mai 2013 şi, în tot acest timp, ea am fost angajată în România şi în Franţa la GDF Suez, astfel că nu are absolut nici o legătură cu Bechtel, nu cunoaşte pe nimeni de la această firmă, nu i-a întâlnit niciodată.

"Campania motivată politic despre Bechtel nu a reuşit să mă discrediteze, deşi au fost publicate şi reluate obsesiv sute de "ştiri" false pe această temă în presă. Imposibilitatea temporo-spaţială de a fi fost eu însămi legată în vreun fel de acest scandal s-a dovedit mai convingătoare în faţa publicului decât calomnia neruşinată şi insistentă", susţine Clotilde Armand.

Supărarea consilierei USR se îndreaptă în principal către Evenimentul Zilei, care a publicat un "lung articol denigrator" la adresa sa.

"Evenimentul Zilei, controlat de Dan Andronic, trimis în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, în forma aderării, complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, consilierul lui Năstase în 2004, apropiat a lui Sorin Ovidiu Vîntu, fostul consilier al premierului Tăriceanu, apropiat a lui Dorin Cocoş, membru PMP, a publicat în 25 ianuarie 2017 un lung articol denigrator la adresa mea semnat de "jurnaliştii" Etves, articol care duce calomnia la un nou nivel de abjecţie. Articolul afectează negativ imaginea mea publică şi reputaţia profesională prin insinuări, insulte, informaţii vădit false şi asocieri forţate", a precizat Clotilde Armand.

Consiliera USR, care acuză reaua credinţă a EVZ, susţine că a fost şi este mereu dispusă să discute cu presa despre acest subiect, însă autorii materialului apărut în ziar nu au contactat-o deşi, "în mod fals", afirmă că ar fi făcut-o.

"Voi cere în justiţie autorilor şi ziarului reparaţii pentru calomniile motivate politic la adresa mea din acest articol. A nu se înţelege sau interpreta greşit: am tot respectul faţă de jurnaliştii care îşi fac datoria cinstit. Nu doresc să ofer presei lecţii despre cum se face jurnalism. Se spune adesea că presa este a patra putere în stat sau câinele de pază al democraţiei", a punctat Clotilde Armand.

Pentru a citi explicaţiile punctuale date de Clotilde Armand în replică la articolul din Evenimentul Zilei intraţi aici.