Clip al directorului executiv al Bayer, care afirmă că vaccinurile cu ARNm sunt terapie genică, redevine viral

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)
Meiling Lee
05.03.2022

Un discurs susţinut anul trecut de un director de la Bayer, în care se menţiona că vaccinurile cu ARN mesager (ARNm) reprezintă terapie genică, câştigă teren pe reţelele de socializare, pentru a doua oară de când a fost postat online, în octombrie 2021.

Stefan Oelrich, membru al Consiliului de Administraţie al Bayer şi şef al diviziei farmaceutice, a susţinut, în cadrul Summitului Mondial al Sănătăţii, un discurs axat pe inovaţia biotehnologică. El a spus că firma sa "face cu adevărat un salt... în terapia celulară şi genică".

"În cele din urmă, vaccinurile cu ARNm sunt un exemplu pentru terapia celulară şi genică", a declarat Oelrich la deschiderea evenimentului de la Berlin.

"Întotdeauna îmi place să spun că, dacă am fi făcut în urmă cu doi ani un sondaj în rândul publicului - "Aţi fi dispus să luaţi o terapie genică sau celulară şi să o injectaţi în corpul dumneavoastră?", probabil că am fi avut o rată de refuz de 95 la sută", a adăugat el.

Pandemia a oferit industriei farmaceutice oportunităţi de inovare care poate că nu ar fi fost posibile înainte, a spus Oelrich.

"Cred că această pandemie a deschis, de asemenea, ochii multor oameni la inovaţie într-un mod în care poate nu era posibil înainte", a susţinut directorul executiv al Bayer. "Dar nu doar industria trebuie să inoveze, ci şi toate lanţurile valorice, începând cu mediul academic şi universitar şi Summitul Mondial al Sănătăţii".

Bayer nu a răspuns la solicitarea de comentarii a Epoch Times până la ora publicării.

"Verificatorii de fapte" susţin că discursul lui Oelrich a fost scos din context şi denaturat, susţinând că Oelrich sublinia că "vaccinurile pe bază de ARNm sunt un exemplu de inovaţie tehnologică, la fel cum terapia genică şi celulară propusă de Bayer este un exemplu de inovaţie tehnologică".

Scepticii vaccinurilor COVID-19 cu ARNm susţin că acestea sunt terapie genică şi nu adevărate vaccinuri, deoarece nu protejează împotriva infecţiei, a replicării virale sau a transmiterii. Mai degrabă funcţionează ca un medicament care previne îmbolnăvirea gravă şi moartea.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au revizuit definiţia vaccinului ca fiind "un preparat care este utilizat pentru a stimula răspunsul imunitar al organismului împotriva bolii" în septembrie 2021. Agenţia federală a declarat pentru Epoch Times că noua definiţie este mai transparentă şi nu va fi "interpretată greşit - ca şi cum vaccinurile ar fi 100% eficiente".

Oricine numeşte noile vaccinuri COVID-19 terapie genică sau pune la îndoială siguranţa şi eficienţa lor continuă să fie cenzurat pe reţelele de socializare.

Un pionier al tehnologiei de vaccinare cu ARNm, Dr. Robert Malone, care numeşte vaccinul COVID-19 un vaccin genetic, a fost blocat de pe toate site-urile importante de socializare, pentru că a exprimat îngrijorări cu privire la siguranţa vaccinurilor ARN mesager şi a obligativităţii vaccinării.

Guvernele şi producătorii de vaccinuri neagă afirmaţia potrivit căreia vaccinul cu ARNm este terapie genică sau celulară şi spun că nu există niciun risc ca vaccinurile să se integreze în ADN-ul uman sau să pătrundă în nucleul celulei care găzduieşte ADN-ul uman.

Cu toate acestea, un studiu suedez - realizat în afara unui organism viu, sau in vitro - a arătat că secvenţa ARN prezentă în vaccinul Pfizer COVID-19 poate intra în celulele hepatice umane şi poate transforma ARNm în spike ADN în şase ore. În plus, aceste spike ADN au fost găsite în nucleul celulelor afectate. Sunt necesare mai multe studii pentru a examina dacă ADN-ul spike se integrează în genomul nostru.

Pfizer afirmă că ARNm-ul său COVID-19 nu modifică ADN-ul celulelor celor vaccinaţi.

"Vaccinul nostru COVID-19 nu modifică secvenţa ADN a celulei umane", a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer pentru Epoch Times prin e-mail. "Acesta doar prezintă organismului instrucţiunile pentru a construi imunitate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor