Ciuperci umplute cu brânză şi urzici - o alternativă sănătoasă şi atrăgătoare

Veţi fi plăcut surprinşi cât de diferit este gustul şi textura urzicilor atunci când acestea fierb în sucul lăsat de ciuperci.
Ciuperci umplute
Ciuperci umplute (Maria Matyiku / Epoch Times)

Ciupercile umplute cu brânză şi urzici sau spanac,în cazul în care nu aveţi la îndemâna urzici, sunt delicioase, se prepară uşor şi rapid şi sunt foarte apreciate. Dacă folosiţi ciuperci mari, cum ar fi Portobello, acestea vor arăta că o mini-pizza vegetală, la care crusta de aluat e înlocuită de ciupercă.

Este o mâncare atrăgătoare în special pentru cei care sunt atenţi la consumul de carbohidraţi.

Ingrediente:

500 gr ciuperci,
150 gr brânza ( telemea, de capră, etc),
câteva fire ceapă verde sau o jumătate de ceapă albă de mărime medie,
un căţel de usturoi sau câteva fire de frunze de usturoi verde,
50 g ( o mână) de urzici tinere,
câteva felii de ardei copt proaspăt sau congelat (opţional),
50 g de parmigiano, caşcaval sau altă brânză uscată rasă fin,
sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180 ° C.

Ciupercile, se şterg bine cu un prosop pentru a se îndepărta eventualele impurităţi. Dacă ciupercile sunt pline de pământ şi le spălaţi, acestea se vor lăsa la scurs să se usuce de excesul de apă.

Se îndepărtează cu grijă picioruşele ciupercilor, care apoi se toacă mărunt. Lamelele maronii ale ciupercilor, dau un gust uşor pământiu, şi se recomandă scoaterea lor cu ajutorul unei linguriţe.

Urzicile se spală bine în mai multe ape, se pun apoi într-un şervet pentru a elimina excesul de apă, şi se taie în bucăţi de un cm. De preferat să folosiţi mănuşi pentru a evita urzicarea.

Ceapa verde, frunzele de usturoi şi feliile de ardei se taie mărunt.

Într-o farfurie, se zdrobeşte brânza folosind o furculiţă şi se amestecă, până când ajunge la consistenţa unei paste grunjoase. Se adaugă ceapa şi frunzele de usturoi tăiate, picioruşele ciupercilor şi urzicile, piper şi sare dacă mai este nevoie şi se amestecă toate ingredientele.

Cu pasta obţinută se umplu ciupercile. Pe deasupra se pun câteva bucăţele de ardei, apoi se presară brânza rasă.

Ciupercile se pun într-o tavă în care s-a aşezat mai întâi o hârtie de copt atât cât să acopere fundul tăvii. ciupercile se dau la cuptor, pe grătarul din mijloc şi se coc aprox. 25 de minute, până când brânza presărată pe deasupra devine uşor aurie.

Ciupercile se scot din cuptor şi se servesc fie simple ca aperitiv sau cu spanac scăzut, cartofi, orez, sau salata preferată. Se servesc cât sunt calde.