Ciucu neagă că ar instala mii de camere în Sectorul 6 pentru spionarea cetăţenilor: Prostii. Avem foarte mari probleme cu drogurile

Ciprian Ciucu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
28.05.2024

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a negat acuzaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora, prin instalarea a circa 3.000 de camere video în sectorul său, ar dori să îi supravegheze pe cetăţeni, numind asemenea afirmaţii drept “prostii”.

“Prostii. Cum adică supraveghem cetăţenii? Eu, ca liberal, niciodată nu voi face asta. În primul rând, avem foarte mari probleme cu drogurile. Deci aceste camere sunt montate în special în zona şcolilor, în părculeţe, pentru a creşte siguranţa. Rolul acestor camere este de a creşte capacitatea de intervenţie a Poliţiei Locale. Oamenii vor mai multă siguranţă”, a precizat Ciucu pentru HotNews.ro.

În ceea ce priveşte respectarea dreptului şi a regulilor de intimitate personală, edilul a afirmat că nimeni nu va avea acces la înregistrări “în afara legii”:

“Tot procesul nostru respectă protecţia datelor cu caracter personal. Aici să nu fie niciun fel de îndoială. Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii. Totul este foarte procedurizat, totul se face cu respectarea legii. Pentru că am verificat personal ca acest sistem să fie aşa. Deci nu se pune problema vreodată de a încălca intimitatea sau de a urmări, Doamne fereşte pe cineva, în niciun caz”.

Totodată, Ciucu a susţinut că va fi stabilit un “centru” în care “camerele sunt doar aşa, o parte, pentru că noi vrem să luăm date în timp real din tot sectorul”.

Întrebat despre ce date ar fi vorba, primarul Sectorului 6 a afirmat: “Să avem conectaţi senzori de poluare a aerului, senzori de zgomot, vom avea un centru care va analiza datele, va monitoriza pe de o parte, iar după aceea aceste date vor fi evaluate, ne va arăta unde trebuie să intervenim, cu ce tipuri de politici trebuie să intervenim”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor